Sváb fánk
Svábföldön ezt a fánkot külön erre a célra készült formákban sütik. Akinek ilyen nincs, kis felfújtformákban éppen olyan jól megsütheti.
Hozzávalók:
300 g liszt
30 g élesztő
2 evőkanál cukor
2,5 dl meleg tej
3 evőkanál margarin
1 citrom reszelt héja
3 tojás
olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Morzsoljuk a liszt közepébe az élesztőt, szórjunk rá egy kiskanál cukrot, majd öntsük fel a tej felével.
2. Keverjük lazán össze, és letakarva, meleg helyen pihentessük fél órán át.
3. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és dolgozzuk alaposan össze, majd pihentessük fél órán át.
4. A megkelt tésztából egy evőkanál segítségével szaggassunk kisebb darabokat, és forró olajban süssük aranybarnára.
5. Tálaljuk porcukorral meghintve, tejszínhabbal vagy lekvárral.
Forrás: www.nlcafe.hu