Sváb fánk

Svábföldön ezt a fánkot külön erre a célra készült formákban sütik. Akinek ilyen nincs, kis felfújtformákban éppen olyan jól megsütheti.

 

Hozzávalók:

300 g liszt

30 g élesztő

2 evőkanál cukor

2,5 dl meleg tej

3 evőkanál margarin

1 citrom reszelt héja

3 tojás

olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

1. Morzsoljuk a liszt közepébe az élesztőt, szórjunk rá egy kiskanál cukrot, majd öntsük fel a tej felével.

2. Keverjük lazán össze, és letakarva, meleg helyen pihentessük fél órán át.

3. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és dolgozzuk alaposan össze, majd pihentessük fél órán át.

4. A megkelt tésztából egy evőkanál segítségével szaggassunk kisebb darabokat, és forró olajban süssük aranybarnára.

5. Tálaljuk porcukorral meghintve, tejszínhabbal vagy lekvárral.

 

Forrás: www.nlcafe.hu

Megosztom a cikket