Farsangi részeges csirke

A részeges csirke egyetlen farsangi asztalról sem hiányozhat.  

 

Hozzávalók:

1 csirke

8 dkg vaj

1 dl fehérbor

2 dl víz

12 dkg füstölt szalonna

majoranna

őrölt bors

 

Elkészítés:

1. A megmosott csirkét kívül-belül sózzuk meg, a belsejét majoránnával, a külső felületét pedig borssal fűszerezzük.

2. Az így előkészített csirkét helyezzük magas falú tepsibe, öntsük le olvasztott vajjal és öntsük alá a fehérbort és a vizet!

3. Sütőben, letakarva pároljuk egy darabig: ha nincs alatta elég lé, akkor mindig pótoljuk a vizet.

4. Amikor megpuhult, hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk rá, és megsütjük ropogósra!

 

Forrás: www.gasztrokalandor.hu

Megosztom a cikket