Több száz fiatal sportolását segíti Pest Megye Önkormányzata

Pest Megye Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a Budai Farkasok Kézilabda Klub és Utánpótlás nevelő Központ Nonprofit Kft.-vel. A sportról szóló törvény alapján a megyei önkormányzat feladata, hogy közreműködjön a sport népszerűsítésében, a mozgásgazdag életmóddal kapcsolatos sporttudományos felvilágosító tevékenység szervezésében. Az önkormányzat kiemelt céljának tekinti a megyei sport, azon belül a megyei diák- és utánpótlássport támogatását.

 

 

A Budai Farkasok Kézilabda Klub és Utánpótlás nevelő Központ 2010 júniusában kezdte el tevékenységét a Zsámbéki-medencében. A Klub indulásakor célul tűzte ki, hogy 5 éven belül a Budakeszin és a környező településeken élő 14 éves kor alatti gyermekek legalább 5%-át bevonja a kézilabda sportágba. Mára több mint 200 gyermek utánpótlás nevelésével és 51 felnőtt képzésével 5 szakképzett (“B” és “C” licensszel rendelkező) edző foglalkozik, Zsiga Gyula – “A” licenszes edző – szakmai irányításával. Az egyesület szorosan együttműködik a környező települések Általános Iskoláival. A minőségi utánpótlás nevelés mellett, a Klub azok számára is mozgás lehetőséget biztosít, akiknek inkább a tömegsport, szabadidősport elégíti ki az igényeit és nem törekszenek az élsport irányába. A Klub hosszú távú célkitűzései közé tartozik, hogy középiskolákkal és felsőoktatási intézményekkel is szorosan együttműködjön.

A Zsiga Gyula által kidolgozott rendszer lényege, hogy a gyerekek bármilyen életkorban tudjanak csatlakozni a sportághoz. Az edzésmunka és a versenyeztetés mellett az edzők és a szakmai stáb nem csak a gyermekek testi és szellemi fejlődésére fordít gondos figyelmet, hanem közösségalkotó tevékenységet is végeznek.

 

Utánpótlás korosztályban 145 fő 15 évnél fiatalabb, és 51 fő felnőtt játékos versenyeztetését és versenyekre való felkészítését, valamint további 70 gyermek mindennapos testmozgását teszi lehetővé a Klub szakmai stábja. Az elmúlt évek tendenciái alapján a Klub dinamikusan fejlődik, mind személyi, mind eszköz állományában és folyamatosan bővül tagjainak létszáma, és csapatai egyre eredményesebben szerepelnek minden korosztályban.

A Klub tevékenysége azért is kiemelkedő, mert alapítása előtt a kézilabdázás egyáltalán nem vagy csak nagyon csekély mértékben volt jelen a Zsámbéki-medencében, a Klub működése ezért hiánypótlónak mondható.

A megyei önkormányzat fontosnak tartja, hogy a gyerekek minél nagyobb számban sportgazdag életmódot éljenek, ezért támogatja a Klub törekvéseit, az együttműködési megállapodással kifejezi elismerését a Klubban folyó szakmai munka iránt.

www.pestmegye.hu

Megosztom a cikket