Szent Mihály Napi Vigasság ismét a Fő téri parkban

Budakeszin negyedik alkalommal rendezzük meg a Fő téri parkban a Szent Mihály napi vigasságot szeptember 24-én szombaton 14 órától

 

14 órától az Ízek sétányán kürtöskaláccsal, kenyérlángossal, kolbásszal, töpörtyűvel, termelői sajtokkal, kézműves sörökkel, borokkal várjuk a vendégeket.

 

15 órától pedig hagyományos zenés felvonulásra, hagyományőrző színpadi programokra, szőlőpréselésre, kirakodóvásárra, kézműves foglalkozásokra, népi mesterség bemutatókra, de leginkább a Legdélcegebb ifjú „Mihály” vetélkedőre várjuk az érdeklődőket.

A 16.00 órakor kezdődő legdélcegebb Mihály választásra idén ifjú „Mihályok”, vagyis gyerekek jelentkezését várjuk 8-14 éves korig. Bárki jelentkezhet, nem szükséges a névazonosság, szeretettel várjuk a Gergelyeket, Zoltánokat, Józsefeket, Gellérteket egyaránt. A jelentkezők például a következő vetélkedőkön próbálhatják ki ügyességüket: ördöglakat, karikahajítás, diótörés, kötélhúzás, találós kérdések, lángos evés kéz nélkül és célba dobás.

 

A legjobban teljesítő Gergely, Attila vagy éppen Mihály, a főnyeremény mellett egy teljes évig birtokolhatja Budakeszi Legdélcegebb ifjú Mihálya címet.

A hagyományőrző művészeti csoportok műsora után 18 órakor az Osztováta együttes koncertjét láthatjuk. A vigasság a Szigony zenekar 19 órakor kezdődő gyimesi és moldvai csángó táncházával zárul.

 

Mindenkit várunk szeretettel!

 

(Fotók: Nagy Bertalan)

 


Megosztom a cikket