Testszépítés és kozmetika – Kenessey Edit

Edit pályafutása nem ma kezdődött. Sokan vannak olyan budakeszi lányok és asszonyok, akik a személyi edző, aerobic óraadó, biketrainer tanácsai alapján őrizték meg az elmúlt években testük frissességét és formálták alakjukat. Kenessey Editet most annak kapcsán kereste meg szerkesztőségünk, hogy egy kisvállalkozás keretein belül, karrierváltásba kezdett.

Kenessey Edit eddigi életének jelentős része a sport jegyében telt el. Először atletizálni kezdett, aztán kézilabdásként az NB I-es szintig is eljutott. Egy súlyos sérülés vetett véget ígéretes karrierjének. Az ezt követő években a család és két gyermekének a nevelése került élete középpontjába, ám a sport 17 évvel ezelőtt ismét fontos szerepet kapott mindennapjaiban. A szervizúton működő szépség zónában, a High Care Center-ben volt egy kis fitness terem, ahol először az edzéstervek elkészítésében és a mozgás kivitelezésében segített mint egykori élsportoló. Innen már egyenes út vezetett a Fitness Akadémia elvégzéséig. Ennek a 39 évesen megszerzett edzői képesítésnek köszönhette néhány év után nagy ismertségét Budakeszin a fitness rajongók körében, és mindeközben a szépségszalonban rálátást szerzett a szépségiparra is.
Ezután több budakeszi fitness szalonban, edzőteremben – Katalizátor, Evolúció Fitness Center, az Aqua panzióban vízi torna, Knáb Életmód Stúdió és a Tiefenweg Sport Centrum – is éveket töltött el a kontúros, szép alakok formálásával, az egészséges életmódra neveléssel, és újabb szakmai képesítéseket is szerzett – spinning oktatás, csoportos alakformálás zenére stb.
Az Aqua panzióban tartott egykori vízitornaóráit az idősebb korosztály látogatta. Sokukkal azóta is tartja a kapcsolatot. Ennek a 70-es korosztálynak a magjával ma is sok időt tölt egy-egy erdei sétán, nordic walkinggal egybekötve.
A 17 év kemény edzői munka után azonban lassan vissza kellett venni a tempóból, ám amikor egy ajtó bezárul, kinyílik egy másik. Elvégzett egy kozmetikus képzést, ahol a gyakorlati arckezelést a német Janssen oktatóközpontban ismerte meg, a cég felső kategóriás, sokak által ismert, exkluzív termékeit használva.
Ennek folytatásaként Kenessey Edit hamarosan megnyitja – a Kossuth–Erdő utca sarkán – önálló kozmetikai- és testszépítő szalonját EXTRAVAGÁNS néven.
Edit reményei szerint sikere lesz ennek a 21. századi igényeket is kielégítő intim, egyszemélyes szépség szalonnak, mely már-már csodákra is képes felső kategóriás kozmetikai termékeivel és gépeivel várja vendégeit. Köztük sok olyan régi ismerőst is vár Edit, akik az elmúlt 17 évben megismerkedhettek már korábbi pályája sikeres múltjával.

Budakeszi Hírmondo 2021 március

Horváth Jenő

 

Megosztom a cikket