Telefonos csalók újabb trükkje – NE dőljön be!

 

A budakeszi önkormányzathoz érkezett lakossági bejelentés szerint egy hölgy és a szülei is külön-külön telefonhívást, megkeresést kaptak a mai napon 06 30 412 94 10-es és a 06 30 4129527-es telefonszámról, az alábbi szöveggel: „a Nemzeti Vagyonkezelő Alaptól hívjuk, 700 000 Ft vissza nem térítendő összegre jogosultak alanyi jogon, amit a Budakeszi Önkormányzattal együttműködve lehet igényelni. A pénz átutalásával, felvételével kapcsolatos részleteket a holnapi napon személyesen tudjuk átbeszélni majd Önöknél

 

A bejelentést tevő hölgy a Budakeszi Hírmondónak elmondta, kétszer is visszahívták, ugyanarról a mobilszámról, előbb egy férfi, majd egy nő jelentkezett, és közölték, hogy mivel napközben dolgoznak a munkahelyükön, csak késő esti órában tudnak jönni „a személyes egyeztetésre” Budakeszire. Mint mondta, időközben egy újabb telefonhívást is kaptak a szülei, és a csalók ezúttal már lehetséges nyereményként egy hétvégi wellness üdülést is emlegettek az idős embereknek.

 

Sikerült nekünk is felhívnunk a megadott telefonszámot, amelyen egy hölgy közölte, hogy a szerdai napra tud még időpontot rögzíteni egy napközbeni személyes egyeztetésre Budakeszin. Azt többszöri kérdésünkre sem árulta el, hogy milyen cég képviseletében tárgyal, illetve kit képvisel.

 

Megítélésünk szerint a lakosság megtévesztésének gyanúja mindenképpen fenn áll, és egyéb jogsértés lehetősége is felmerül az ügyben. Az esetet jeleztük a Budakeszi Rendőrőrs parancsnokának. Azt tanácsoljuk, hogy ha bárkivel hasonló eset előfordul, tegyen bejelentést a Budakeszi Rendőrőrsön személyesen, vagy a 112-es központi ügyeleten.

 

Megosztom a cikket