Sörfesztivál, ami mindannyiunké

 

Az I. Budakörnyéki Sörfesztivál különlegessége, hogy 12 település összefogása van mögötte, tehát hangsúlyos a közösségteremtő és turisztikai jellege – mondta dr. Győri Ottilia Budakeszi polgármestere, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás elnöke a rendezvény helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

 

Az önkormányzati együttműködésnek ez az első olyan nagyszabású rendezvénye, ahol az érintett települések együtt bemutathatják saját helyi hagyományaikat, kulturális jellegzetességeiket. Történik mindez a német-magyar partnerség jegyében, a németországi testvértelepülések delegációinak részvételével – mondta a BÖT elnöke.

 

Tóthné Fajta Anita, a Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ igazgatója hangsúlyozta, a fesztiválon nem csak több mint 50 féle sör lesz, hanem helyi és bajor ételkülönlegességek, valamint kulturális programok is. Az érdeklődők a sörpingpongot is kipróbálhatják.

 

Budai István, Budajenő polgármestere azt mondta, az ő településük is nagyon készül a fesztiválra, sokan jönnek majd Budakeszire szombaton, hogy bemutassák értékeiket, hagyományaikat. Ő maga is egy helyi különlegességet főz majd a rendezvényen, amiből ingyen kóstolhatnak az érdeklődők.

 

Dr. Győri Ottilia, a BÖT elnöke azt emelte ki, a kultúra is a gazdaságot generáló erő, a sörfesztivál a helyi vállalkozók számára is bemutatkozási lehetőség. Célunk ezzel a rendezvénnyel is elősegíteni azt, hogy a Zsámbéki medence települései önálló turisztikai régióként, desztinációként fejlesztési forrásokra is pályázhassanak. Várunk mindenkit szeretettel szombaton, Budakeszin! – tette hozzá a polgármester, BÖT elnök.

 

[widgetkit id=19]

Megosztom a cikket