Tavaszi motoros kirajzás – Motorszentelés Pátyon

A Két Keréken Klub szervezésében nem mindennapi eseményre került sor Pátyon, a Pincehegyen. A világ 200 milliós motoros társadalmának egy kis szelete tisztelte meg jelenlétével (és motorjával) a rendezvényt.

 

A megjelenteket Székely László, Páty község polgármestere köszöntötte. Rövid bevezetőjében elmondta, hogy a motor a legnépszerűbb közlekedési eszköz a világon. Kiváló dolog az, hogy a szórakozás és valaminek a támogatása egybeesik. Így történt ez tavaly is, amikor a motorosok a pátyi óvodát támogatták. Idén ismét összegyűltek, most a pátyi iskola céljait segítik.

A következőkben Gábor atya, pátyi plébános úr mondott köszöntőt. ?Maradandó élményt csak az nyújthat, ha közösségben vagyunk. Főleg akkor, ha az a közösség akar valamit tenni egy másikért. Az Isten nem arra teremtett bennünket, hogy a világűrben egyedül lebegjünk. Az Isten meghívott minket arra, hogy Vele és másokkal közösségben éljünk, ezzel megéljük, hogy nem vagyunk magányosak, tudunk a másiknak, a másikért tenni, szépet mutatni. Ezért is hasznos és szép ez a kezdeményezés? ? folytatta az atya.

Ezután megáldotta az itt megjelent motorokat, egyéb járműveket. Az isten angyalát, illetve a vértanú Szent Kristófot hívta segítségül, hogy mindenki szerencsésen érjen vissza, ne érjen senkit semmilyen kellemetlen meglepetés.

Az atya a továbbiakban kiemelte: tavaly is, idén is milyen nívós programmal lepték meg a résztvevőket a szervezők. Komoly támogatást kapott tavaly a helyi óvoda, idén pedig az általános iskola. A plébános úr maga is 1967-es, 46 éves motorjával vesz részt a rendezvényen. „Tehát odafigyelünk egymásra, nem csak önmagunknak akarunk élni” – ez a legfontosabb végső kicsengése az egész összejövetelnek.

Mindezek utána motorok, kvadok, kerékpárok elindultak egy rövid, zsámbéki-medencei körútra.

 

Szabó Tibor Mihály

Az eseményen készült fotók megtekintéséhez kattintson ide!

 

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket