10. lett ByeAlex az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében

Emmelie de Forest dán énekesnő nyerte Only Teardrops című dalával az 58. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton este rendezték a svédországi Malmőben. A Magyarországot képviselő ByeAlex Kedvesem című számával a 10. lett. A Buda Környéki Televízió énekes humoristája egy kicsit átírta a dalt… és nekünk átírva is nagyon tetszik.

 

 

Az előzetesen a legesélyesebbnek tartott 20 éves dán győztes, Emmelie de Forest 281 ponttal győzött a 26-os döntőben, mögötte az azeri Farid Mammadov lett a második (Hold Me), az ukrán Zlata Ohnevics (Gravity) a harmadik. A végeredmény a nemzeti zsűrik és a tévénézők szavazatainak kombinációjaként alakult ki. 1963 és 2000 után harmadszor született dán győzelem.

A Magyarországot képviselő ByeAlex, aki a csütörtöki elődöntőből jutott a fináléba, 84 ponttal a nagyon előkelő 10. helyen végzett Kedvesem című dalával.

Így pontozták  ByeAlexet a nézők:

12 pont Németország

10 pont Svájc

8 pont Albánia, Finnország

7 pont Hollandia

6 pont San Marino, Bulgária

5 pont Litvánia

4 pont Észtország, Horvátország

3 pont Olaszország, Svédország

2 pont Szerbia, Norvégia, Görögország

Márta Alex a Szabolcs megyei Fényeslitkén született. Az idén 28 éves filozófus, újságíró, zenész saját bevallása szerint 11 éves korában komponálta első dalát. Azóta több kislemeze is megjelent, de az országos ismertséget 2013-ban szerezte, amikor megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóját, A Dalt.

“Egyáltalán nem akartam nevezni erre a versenyre, zsigerből tiltakoztam ellene, tőlem távol állnak az ilyen tévés vetélkedők. A lemezkiadóm, a CLS Music menedzsmentje azonban beadta a dalt, ami egyáltalán nem olyan, amilyenek az eurovíziós számok lenni szoktak” -mondta ByeAlex korábban az MTI-nek.

A Kedvesem című dal ötlete csaknem három évvel ezelőttre nyúlik vissza, de csak a versenyre lett belőle kerek egész. Bye Alex eredetileg egy kísérletezős, popos számot írt, a szöveg egy életében megtörtént szituációról szól, abból az időből, amikor elhagyatottan élte mindennapjait.

 

(Forrás: MTI, Híradó.hu, veddamagyart.hu)

 

És itt a Buda Környéki Televízió énekes humoristájának dala:Megosztom a cikket