Tanévnyitó a Nagysanyiban + videó

Dr. Dömötörné Papp Hargita igazgató asszony nyitotta meg a tanévet a Nagy Sándor József Gimnáziumban.

 

Szeretettel köszöntöm a megjelenteket iskolánk tanévnyitó ünnepélyén.

 

Mindannyian tudjuk, érezzük, hogy véget ért a nyár. Ki-ki eldöntheti, hogy hosszú volt vagy rövid a nyár, de hogy forró volt, abban biztosan egyetértünk. De eltelt, és a szeptember az ősz és egyben a tanítás kezdete. Nézzétek a dolog jó oldalát, hogy ismét találkoztok egymással, hogy sok új feladat, program áll előttetek.

 

Biztosan tudjátok, hallottátok, hogy 2013. szeptember 1-jén lépett életbe az új Nemzeti Köznevelési Törvény. Ehhez igazítottuk iskolánk dokumentumait, a Pedagógiai Programot, a Házirendet, a Szervezeti Működési Szabályzatot. Feltétlenül tanulmányozzátok őket, mert több változás is történt bennük. Elkészült az iskola munkaterve, mely tanév programjait, feladatait tartalmazza. E mellett lesz ?Öko?-munkaterv és lesz DÖK-munkaterv. Az iskola honlapján majd nyomon követhetitek a programokat.

 

Karácsony Sándort idézve mondhatom:

?Minden gondolatunk, minden tervünk azt célozza: hogy lehetne benneteket vidámabbá, életrevalóbbá, derekabbá tenni.?

A mai nap során a legnagyobb változás mindenképpen a 9. osztályosok életében történik.

Kedves 9. osztályos tanulók!

Szeretettel köszöntünk Titeket mint a legifjabb ?nagysanyis?  diákokat!

Nagyon vártunk Titeket, és kívánom, hogy 4 illetve 5 év múlva sikerek és sok-sok kedves emlék birtokában hagyjátok majd el iskolánkat.

 

Köszöntöm az új osztályfőnököket: a 9. a osztályét, Borók Editet, 9. b osztályét, Budai Gabriella tanárnőt.

 

Ez a tanév kiemelkedő fontosságú az iskolánk életében, hiszen az 50. Tehát ebben a tanévben ünnepeljük iskolánk 50. születésnapját. Mivel ez szép, kerek évforduló, szeretnénk méltó módon megünnepelni. A születésnaphoz több rendezvényünk is csatlakozik majd.

A nyár folyamán néhány felújításra, javításra is sor került az iskolánkban. Rajtatok múlik, hogy meddig maradnak tiszták a falak, a padok.

Mint ahogy az előzőekben is mondtam, szeretnénk, ha jól éreznétek magatokat az iskolában. De ne feledjétek, hogy azért elsősorban a tanulás a legfontosabb feladatunk.

 

Szent-Györgyi Albert szerint:

? Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk hogyan kell tanulni,

hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,

hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére, és az alkotás izgalmára,

hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és

hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.?

A nyár folyamán több táborozási lehetőség is adódott számotokra. Nyelvi táborokban gazdagíthattátok ismereteiteket, illetve sportolhattatok. Köszönöm a szervező kollégák munkáját.

 

Kedves végzős diákok!

 

Számotokra legalább olyan emlékezetes, fontos év kezdődik, mint a 9. osztályosoknak. Ebben az évben dől el, hol, hogyan folytatjátok majd életeteket. Időben hozzátok meg a döntéseiteket, és az áhított cél elérésének érdekében tegyetek meg mindent.

 

A mai nap, hagyományainknak megfelelően osztályfőnöki órákkal kezdjük a tanítást. A tanévünk 179 tanítási napból áll. A tanév június 13-án ér véget. A tanév részletes programjáról az osztályfőnökök adnak tájékoztatót.

 

A 2013/14-es tanévet megnyitom. Jó munkát kívánok!

 

A tanév végén szoktuk a legjobb tanulónak járó díjat átadni. Ez elmaradt, ezt szeretném pótolni. A MOLNÁR GYÖRGY ALAPÍTVÁNY elnyerője 2012?2013-ban Kis Fanni 13. b osztályos tanuló, aki az ELTE fizika szakos hallgatója szeptembertől.

 

Dr. Dömötörné Papp Hargita

igazgató

Nagy Sándor József Gimnázium

 

Fotó: Balogh Ágnes

A képek, eredeti felbontásban, rendelhetők a budakeszihirdetes@gmail.com címen.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket