ÓVODAI BEIRATKOZÁS EGYEDI ELJÁRÁSSAL

Megjelent az új óvodai beiratkozásról szóló tájékoztató, amelyet március 31-én írt alá  dr. Győri Ottilia polgármester.

“Budakeszin jelenleg 3 óvoda működik: 

Pitypang Sport Óvoda (fenntartó: Budakeszi Város Önkormányzata) 

Budakeszi Szivárvány Óvoda (fenntartó: Budakeszi Város Önkormányzata)

Tarkabarka-Kunterbunt Óvoda (fenntartó: Budakeszi Város Német Önkormányzata)

A két önkormányzat és a három óvoda közötti szoros együttműködésnek köszönhetően az elmúlt években a beiratkozás során az intézményvezetők igyekeztek a családok kéréseit, igényeit figyelembe venni és a gyermekeknek a szülők által választott óvodában helyet biztosítani. 

A járványügyi veszélyhelyzet elrendelését követően az elmúlt évek hagyományaitól eltérően idén nincs lehetőség nyílt napok megtartására, és az emberi erőforrások minisztere  a 7/2020. (III. 25.) EMMI határozatában egyedi eljárási szabályokat határozott meg a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozásra vonatkozóan.

A  Pitypang Sport Óvoda, valamint a Budakeszi Szivárvány Óvoda, mint kötelező felvételt biztosító óvodák – a fenntartójától kapott lista alapján 2020. április 21-ig felveszik a felvételi körzetébe tartozó valamennyi olyan gyermeket, akik vonatkozásában nem érkezett hozzájuk jelzés, hogy másik óvoda felvette volna őket. 

A felvételi körzet tekintetében Budakeszi egyetlen körzetet alkot, azaz sem a Pitypang Sport Óvodának, sem a Budakeszi Szivárvány Óvodának nincs kijelölt saját körzete a településen belül, azaz a gyermek óvodai ellátására bármelyik intézmény kijelölhető.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, valamint a szülői igények felmérés céljából szükségünk van a szülők nyilatkozatára, hogy elsősorban melyik intézménybe szeretnék gyermeküket beíratni.

A szülői nyilatkozat elektronikus úton történő beadására 2020. április 17-ig van lehetőség az alábbi e-mail címeken: 

Pitypang Sport Óvoda:                  pitypangbeiratkozas@gmail.com

Szivárvány Sport Óvoda:              budakeszi.szivarvany.ovoda@gmail.com

Tarkabarka-Kunterbunt Óvoda: info@tarkabarkaovoda.hu; oktatas@tarkabarkaovoda.hu

Kérem, szíveskedjenek az alábbi adatokat megadni: gyermek neve, születési hely, születési idő, anyja neve, lakcím, választott intézmény megjelölése, elérhetőség –telefon, e-mail)

Felhívom a figyelmüket, hogy amennyiben a Tarkabarka-Kunterbunt Óvodába, vagy más,  kötelező felvételi körzettel nem rendelkező óvodába kívánják gyermeküket beíratni, akkor ezen óvodák legkésőbb 2020. április 17-éig fogadják a szülők beiratkozásra vonatkozó szándéknyilatkozatait – melyben a szülőknek meg kell jelölniük a gyermek kötelező felvételt biztosító óvodájának adatait is. A szándéknyilatkozatot elektronikus úton, telefonon vagy különösen indokolt esetben személyesen tehetik meg a szülők a kiválasztott óvoda felé.

A kötelező felvételi körzettel nem rendelkező óvodák az óvodai beiratkozásokat április 2. és április 20. között tartja meg a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra különös figyelemmel. 

Budakeszi, 2020.03.31.

Győri Ottilia

polgármester”

Megosztom a cikket