Egyeztetés szociális ügyekről a Városházán

A szociális és oktatási intézmények vezetőit hívta egyeztetésre a koronavírus járvánnyal kapcsolatban dr. Győri Ottilia polgármester. A Polgármesteri Hivatal udvarán április 1-én tartott megbeszélésen az elmúlt időszak tapasztalatit és a várható feladatokat összegezték.  

A tanácskozáson részt vett ’Sigmond Bertalan alpolgármester, Bakács Bernadett szociális ügyekért felelős tanácsnok, és Schrotti János, a német önkormányzat elnöke is. Elhangzott a többi közt, hogy a HÍD családsegítő munkatársai, a közterület-felügyelők, a polgárőrök és a hozzájuk csatlakozott önkéntesek hétköznapokon 123 budakeszi lakosnak szállítják ki az ebédet, és segítenek a napi bevásárlásban is.

Újabb önkéntesek jelentkezését az alábbi telefonszámokon várják:

06 30 951 3368, 06 20 238 2187. 

Elhangzott az is, hogy az óvodák és bölcsődék továbbra is biztosítják az ügyeletet azoknak a családoknak, akik ezt kérik. Az intézményvezetők folyamatosan tartják a kapcsolatot a szülőkkel, amennyiben megoldandó problémákról szereznek tudomást, azonnal jelzik azt az önkormányzat felé.  

Szó esett arról is, hogy a bölcsőde részéről kézműves, foglalkoztató anyagokat küldenek a gyermekek számára, és az óvónők mellett most már a szülők is bekapcsolódtak a védőmaszkok varrásába.

 

Megosztom a cikket