Szükség van a Budakeszit Budaörssel összekötő kerékpárútra

Szükség van a Budakeszit Budaörssel összekötő kerékpárútra – ezt erősítették meg a szerdai ZOOM-os egyeztetésen a két város vezetői, főépítészei és közlekedési szakértői. Az online megbeszélésen részt vett a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgató-helyettese, Somodi László is.
Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás a ZOOM-os megbeszélésen elmondta, továbbra is támogatja a kerékpárút megépítését Budakeszi és Budaörs között, azt viszont fontosnak tartja, hogy olyan útvonalat találjanak a tervezők, amely természeti látványosságokat is kínál, lehetőség szerint nem a balesetveszélyes közút mellett halad. Ez budaörsi oldalon az ipari parkkal ellentétes, keleti oldalt jelentené.
A szakértők felhívták a figyelmet, hogy az érintett terület tulajdonosi viszonyai miatt a terv megvalósítása ez esetben magasabb költségekkel járna, plusz forrásokat igényelne.
Budakeszi polgármestere, dr. Győri Ottilia szerint minden nyomvonal lehetőséget meg kell vizsgálni a költségek-, a tulajdoni-, és a domborzati viszonyok, valamint a természeti értékek, fakivágások szempontjából is, a terveket pedig össze kell hangolni a két város részéről.
Budakeszinek alapvető érdeke a kerékpárút megépítése, ezért Budaörssel közösen igyekszik a szükséges forrásokat megszerezni a kiemelt jelentőségű beruházáshoz.

A megbeszélésen döntöttek arról, hogy a lehetséges nyomvonalakról pár hónapon belül újabb tanulmánytervet készít a két önkormányzat közös megbízása alapján a közlekedési mérnök, és arról akkor újabb egyeztetést tartanak a két város vezetői és szakértői.

 

Megosztom a cikket