?Szinte totális ellenőrzésen estek át a közlekedés résztvevői?

Budaörsön hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Rendszámfelismerő I. Viadukt Kupát. Úgy is mondhatnánk: reszkessetek hamis rendszámok, lopott autók!

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság illetékességi területén (21 település, 433 km? terület) ?autóvadászatot? tartottak. Elsősorban a vagyoni bűncselekmények miatt körözött, hamis, egyedi azonosító jellel ellátott, lejárt műszaki engedéllyel rendelkező gépkocsikat kerestek, valamint a legális és illegális autóbontó műhelyeket vizsgálták. A fokozott ellenőrzés célja: a lakosság közbiztonság érzetének növelése, a bűncselekmények visszaszorítása. Az akcióban más kapitányságok területéről is érkeztek kollégák, a polgárőröket is bevonták.

Az akció során a legkorszerűbb eszközökkel szűrték ki a problémás autókat. Szerencsére körözött gépkocsi nem került elő, viszont elég sok rendszámtáblát vontak be.

Galuska-Tomsits László ezredes, a Budaörsi Rendőrkapitánya elmondta: 22 ezer autó adatait kérték le, ez bizony nem kevés. A jogkövető állampolgároknak öröm volt ez a verseny, akik pedig nem jogszerűen élnek, nem kell, hogy tessék az ilyen akció. Végül az ezredes úr megköszönte az összes résztvevőnek az akcióban való részvételt.

Ezek után Sánta László, a BRFK autóvadásza kiosztotta a verseny díjait.

A Buda Környéki Televízió által készített rövid összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket