Kátyúzás, lépcsőépítés Budakeszin

Minden év tavaszán szokásos program az utak rendbe hozása a téli megpróbáltatások után. Bőven van munkája a városüzemeltetésnek…

 

Kovács Lajos Attila, a BVV Kft. ügyvezetője a Szél u.?Munkácsy Mihály u. sarkán folyó munkálatokról tájékoztatta a lakosokat. A korábbi lépcső balesetveszélyes volt és igen csúf. Az újonnan kialakított lépcső korszerű anyagból készült, télen sózható. Mivel a korlátot többször kidöntötték, az új emelt támfallal készült, megvédendő a gyalogosokat a tilosban járó autóktól, igen rikító színű korláttal kiegészítve.

A másik oldalon a babakocsik biztonságos közlekedését biztosító járda is el fog készülni, ami az orvosi rendelő biztonságos megközelítését teszi lehetővé.

Az itt folyó munkálatokra a polgármester asszony 600 000 Ft-ot biztosított saját keretéből.

Azt hiszem, erre csak azt mondhatjuk: köszönjük!

 

Tömösi Attila független képviselő a Buda Környéki Televízió kérdésére elmondta: az aszfaltos utak kátyúzása befejezettnek mondható. A mart aszfaltos utakat nemcsak kátyúzni kell, hanem emulgeáló réteget is kell rá hordani. Végül a murvás utak esetében a kátyúzás mellett egyéb felújítási munkákat is kell végezni (árokásás, a vízelvezetés biztosítása stb.) főleg a Táncsics Mihály, Vadász, Akácfa és a Tavasz utcákban. Mivel a tavasz elég lassan érkezett idén, ez a magyarázata, hogy még most is tartanak a munkálatok.

Tóth Gábor, a Pénzügyi Bizottság elnöke elmondása szerint a mart aszfaltos utak elsőbbséget élveznek, utána következik a többi típusú út. A munkások szombaton is dolgoznak, kérik a polgárok megértését és türelmét.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített rövid összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket