Szatmári Kristóf és az U18-as világbajnokság

Világbajnoki címet szerzett Isztambulban az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott. A budakeszi Szatmári Kristófot és edzőjét a felkészülésről és a siker titkáról kérdeztük.

 

Szatmári Kristóf növelte a Budakeszin élő világbajnokok eddig is szép számú csapatát! Az Isztambulban rendezett U18-as vízilaba-világbajnokságon Spanyolország legyőzésével világbajnoki címet szerzett a magyar csapat.

?Hihetetlen jó érzés világbajnokként edzésre jönni? ? mondja Szatmári Kristóf a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda bejáratánál a Buda Környéki Televízió riporterének. Pedig elég rövid pihenőjük volt, a munkát folytatni kell. Nagyon kellemes élmény volt a csapat fogadása a repülőtéren.

Benczur Márton az UVSE szakmai igazgatóhelyettese elmondása szerint Kristóf két éve került az együttesbe. „Büszkék vagyunk arra, hogy a világbajnoki címet kiharcoló csapatban 7 játékos (!) az UVSE-t erősíti. Nagy öröm velük dolgozni. Érdekes látni, hogy a 7-8 éves fiúkból világklasszis játékosok lesznek” – említette büszkén Benczur Márton.

Odaadó edzők – akik emberileg kiválóak és szakmailag magasan képzettek – foglalkoznak a gyerekekkel. Az edzők kezében van egy pedagógia eszköz, nevezetesen az, hogy tanítványaik nagyon szeretnek vízilabdázni.

Tanítványaik jó emberek és jó sportolók. Az edzőknek nagyon sokat kell kommunikálni a sportolókkal, iskoláikkal, valamint a szülőkkel.

A játékosok az ifjúsági 1-es csapatban játszanak. Az a cél, hogy elérjék az OB I.-es bajnokság színvonalát. Jó esélyük van, hogy beépüljenek a felnőtt csapatokba.

Szatmári Kristófról röviden a következőket emelte ki: rendkívüli képességei vannak, technikailag jól képzett, nagyon jól tudja, mi fog következni a játékban, kiválóan helyezkedik. „Erősödnie természetesen mindenben kell. A vb megnyerése után még többet kell dolgoznia, erősebben kell koncentrálnia, így még magasabb szintre juthat” – fejezte be Kristóf edzője versenyzője méltatását.

Tóth Kristóf, csapattárs szerint előbb lettek barátok, utána csiszolódtak össze a csapatban, fantasztikusan megértik egymást. A vb csodálatos élményt jelentett mindannyiuknak. Sikerük értékét az is növeli, hogy 8-9 csapat nagyjából egyforma győzelmi eséllyel lépett fel. „Nagyon összetartó brigád voltunk!” – mondta Tóth Kristóf.

Az alábbiakban a világbajnok csapat tagjait soroljuk fel.

 

Kapusok:

Vogel Soma (1997, Ferencváros)

Molnár Benedek (1996, UVSE)

Mezőnyjátékosok:

Nagy Ádám (1998, UVSE)

Pellei Frank (1996, Szentes)

Kiss Kristóf (1996, UVSE)

Hornyák Olivér (1996, Eger)

Szatmári Kristóf (1997, UVSE)

Lovas Péter (1996, UVSE)

Manhercz Krisztián (1997, Szeged)

Tóth Kristóf (1996, UVSE)

Vogel Simon (1996, FTC)

Vadovics Viktor (1998, UVSE)

Csacsovszky Erik (1997, Honvéd)

A Buda Környéki Televízió felvételének megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket