Stresszkezelő tréning

Közhelynek számít, hogy manapság testi-lelki épségünket leginkább veszélyeztető jelenség a káros stressz hatás, (van hasznos stressz is) mely először ?csak? pszichés problémákat okoz, de ha nem teszünk időben valamit, akkor gyakran testi betegségek kialakulását is eredményezheti ? beláthatatlan (vagy nagyon is belátható) következményekhez vezetve.

 

Mit tegyünk azért, hogy elkerüljük ezt a ?kellemetlen? lehetőséget?

 

1)      Tanuljuk meg felismerni, hogyha stressz hatása alatt állunk.

 

2)      Tanuljuk meg eldönteni, hogy egy adott szituációban a feszültség levezetése, vagy pedig a helyzet megváltoztatására tett akció a hatékonyabb, megfelelőbb.

 

3)      Tanuljunk olyan készségeket ? megküzdési stratégiákat, melyek segítségével sikerrel csökkenthetjük a környezetből jövő negatív hatásokat.

 

4)      Tanuljunk meg olyan hatékony kommunikációs technikákat, melyekkel már előre elkerülhetőek a feszültségkeltő helyzetek.

 

Hogyan tanulhatjuk ezt meg?

 

Ebben segít a Williams ÉletKészségek Tréning? , melyet az USA-ban dolgozott ki a Williams  házaspár, s hatékonyságát tudományos vizsgálatok igazolják. Ezek szerint a program segítségével enyhíhetők, megelőzhetők a túlzott stresszel összefüggő kellemetlen testi és lelki tünetek.

 

A 2004-óta Magyarországon is elérhető tréninget a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet munkatársai adaptálták, s a hazai vizsgálatok is azt igazolják, hogy a résztvevők önismerete, kommunikációs készsége fejlődik, kapcsolataik jobbá válnak, pozitívabb lesz életszemléletük, teljesítményük javul.


A Budakeszi Református Gyülekezetben 2008. óta rendszeresen tartunk olyan tréningeket, (reformátusok, katolikusok és más felekezetbeliek részvételével) ahol mindenki elsajátíthatta azokat a készségeket, melyek segítséget nyújtanak a stressz csökkentésében.

 

Ez évben újra meghirdetjük ezt a lehetőséget hetente egyszer, tíz héten keresztül, hétfőnként 18-tól 20-óráig. Az első alkalmat március 18-án tartjuk.

 

Az idei évben különös figyelmet fordítunk az ima szerepére a stresszcsökkentésben.

 

Azok jelentkezését várjuk, akik mind a tíz alkalmon részt tudnak venni, elszántak a változtatásra, van kedvük tanulni.

 

Közeli hozzátartozók, házastársak, nagyon közeli barátok ne jelentkezzenek egy csoportba.

 

Jelentkezés lehetőleg e-mail-ben, Szabó Gábornál: multiguide@chello.hu vagy 06-1-316-2969(üzenetrögzítő)

 

A csoport zárt, max. 12-14 fővel működik. Részvételi díj: 1000Ft foglalkozásonként, melyet a Kálvin terem fönntartására fordítunk.

 

Szeretettel várjuk a jelentkezőket.

Megosztom a cikket