SOKAN KÍSÉRTÉK UTOLSÓ ÚTJÁRA PROF. DR. VÖRÖSMARTHY DÁNIELT

A budakeszi temetőben február 19-én, kedden többszázan vettek búcsút a világhírű néhai szemész professzortól, aki korábban a szülőhazájához fűződő viszonyáról így vallott: 

„ Engem mindig boldoggá tett, hogy orvosi pályám során olyat tudtam felmutatni, hogy akárhol jártam is a világban, elismerésben részesült ez kis Magyarország”.

A Szent Rókuskórház egykori osztályvezető főorvosa, szemész professzor, számos magyar és nemzetközi tudományos társaság vezetőségi-, a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületi tagja, a Vadászkamara Aranyérmese, többszörös lövészbajnok, számos hazai és nemzetközi elismerés birtokosa, több nemzetközi, világhírű szabadalom tulajdonosa, Paloznak díszpolgára, Budakeszi köztiszteletű lakosa életenk 90. évében hunyt el. 

A 62 évig tartó orvosi szolgálata alatt tudományos-, iskolateremtő-, oktatói tevékenységéért, életútja elismeréseként megkapta többek között az 56-os Vitézi Lovagrend Országos Elnökségének Nagykeresztjét, az Országos Főkapitányának Vitézi Nagykeresztjét a Csillaggal, a Magyar Köztársaság Elnökének Aranyérmét, a Magyar Örökség díjat és a Pest megyéért emlékérmet. 

A temetésen a budakeszi önkormányzat nevében Ohr Alajos alpolgármester helyezett el koszorút.

Megosztom a cikket