Sokan eljöttek az Álomvölgy megóvásáért szervezett demonstrációra

Az Álomvölgy Őrzői helyi civil csoport felhívására sokan eljöttek november 23-án, szombaton a terület bejáratához szervezett békés demonstrációra, amelyen felszólalt Budakeszi polgármestere is.

Dr. Győri Ottilia úgy fogalmazott, „A mi önkormányzatunk mindannyiunk önkormányzata, és az a hitvallásunk, hogy minden jó és fontos dolog mellé odaállunk, és foglalkozunk vele. (…) Többször helyszíni szemlét tartottunk, a tapasztaltakat dokumentáltuk, és eljuttattuk mindazokhoz a hatóságokhoz, amelyeknek joguk van ezekben az ügyekben eljárni.”

A polgármester elmondta, a Magyarságkutató Intézet jelezte, hogy decemberben vizsgálatot fog folytatni, a régészeti terület lelőhellyé minősítése ügyében. (…) Hozzátette, Budakeszi polgármestereként minden törvényes eszközzel azon dolgozik, hogy ezt a páratlan természeti és kulturális kincset utódainknak is megőrizzük. „Biztosíthatom Önöket az egész képviselő-testület nevében, hogy nem engedjük, hogy ez a kis helyi csoda tovább sérüljön!”, fogalmazott dr. Győri Ottilia.

A rendezvényen felszólalt Szél Bernadett országgyűlési képviselő és Szigeti Balázs civil környezetvédő aktivista is. Mindketten az ügy érdekében megvalósult teljes körű összefogást méltatták, és hangsúlyozták, hogy a jogszerűség keretein belül minden lehetséges eszközzel folytatni kell a küzdelmet Budakeszi páratlan természeti és kultúrtörténeti kincseinek megóvásáért.

Gábor Emese civil örökségvédő felszólalásában azt hangsúlyozta: “Az Álomvölgyben található kaptárkövek különleges sziklaalakzatok több ezer éves sírok. (…) Ha kaptárköveket rongálnak az pontosan egyenértékű azzal, minthogyha sírokat, illetve temetőket rongálnának. Mi budakesziek büszkék lehetünk, hogy egy ilyen művelődéstörténeti és kultúrtörténeti kincs birtokában lehetünk, és kötelességünk, hogy ezt megóvjuk az utókor számára”

Megosztom a cikket