Budakeszi művészek jótékony gesztusa

A vasárnapi református istentiszteletet követően megnyílt a 10. Budakeszi Karitatív Karácsonyi Kiállítás november 24-én a Kálvin teremben. A képző- és iparművészeti alkotásokat felvonultató reprezentatív tárlaton eladásra kínált művek várható bevételéből a szervezők a Budakeszin élő rászoruló családoknak és a magányos idős embereknek szeretnének idén is támogatást és segítséget nyújtani.

A jelenlévőket Borosné Varga Edina református lelkész köszöntötte, a megnyitót dr. Óbis Hajnalka klasszika filológus, ókortörténész mondta.

A közönséget üdvözölte dr. Győri Ottilia polgármester is, aki elmondta, ő maga is művészetpártolóként évről évre örömmel vásárol a helyi művészek csodálatos alkotásaiból, csatlakozva a nemes szándékú jótékonysági akcióhoz, és erre biztatja a jelenlévőket is.

Hozzátette, éppen egy évtizede, hogy újonnan megválasztott polgármesterként megkeresték őt a Keszi-Art Egyesület vezetői azzal, hogy egy karitatív kiállítást szerveznének.

“Örömmel álltam a kezdeményezés mellé, és azóta sok kellemes emlék fűz sokakat ezekhez a tárlatokhoz. A köszönet elsősorban a képzőművészeket illeti, akik felajánlják eladásra az alkotásaikat”, tette hozzá a polgármester.

A szolidaritás nagyon fontos érték a budakesziek számára. Az önkormányzat az ilyen, és ehhez hasonló közösségteremtő kezdeményezéseket kívánja erősíteni, mondta dr. Győri Ottilia. A rendezvényen részt vett ‘Sigmond Bertalan alpolgármester is.

 

 

Megosztom a cikket