Rúzs jubileum

10 éves fennállását ünnepelte a budakeszi Rúzs Tánciskola a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban. Ritkán lát az ember ilyen színvonalas produkciókat ennyi tehetséges és lelkes fiatallal, akiket közös cél hajt: szórakozni és szórakoztatni.

 

 

 

 

 

 

 

A színpadi próba már órákkal az előadás előtt megkezdődött.  A színfalak mögött nagy volt a készülődés: fiatalok melegítettek be, nyújtottak, gyakoroltak; az öltözőkben készültek a frizurák, sminkek; sorakoztak a kellékek, fellépő ruhák. Nagy volt az izgalom, mindenki megfelelően jelen volt az utolsó előtti percekben is.

 

Négy órakor felgyúltak a fények, szétnyílt a függöny, és elkezdődött az igazi show!

 

A műsor első felében a Tánciskola növendékei magyar slágerekre mutatták be műsorszámaikat. A legkisebbek ? a két ovis csoport ?  népdalfeldolgozásokra, majd jól ismert magyar mesefilmzenékre táncoltak. Bár drukkoltak, mégis bátran léptek színpadra az apróságok, kedves táncukkal mosolyt csaltak a nézők arcára. Az általános iskolás csoportok ? a Táncnyuszik és a Jazzbabák ? mellett a nagyobbak, a Kid felső tagozatosai is több produkcióval  léptek fel. Életre kelt a színpadon Doktor Bubó, de voltak igazi boszik és szorgos hangyák is. A figyelem egy percre sem lankadt, a nézők az első perctől a székhez szögezve figyeltek, és tapssal bíztatták a növendékeket. A rock, lírai és pop-zenékre koreografált táncok a gyerekek életkorának és adottságaiknak megfelelően játékosak és vidámak voltak.

 

Az ifjú showtáncos palánták ? a Dancing Queens,
a Diva Plants és a Friday Rúzs ? profi előadással
szórakoztatták a nagyérdeműt.
Igazi meglepetés volt a Surprise Mothers, a felnőttek produkciója, tele életörömmel és lendülettel.
Az első rész fináléjában a táncok betanítója,
Mihalik Boglárka (Bogi néni) is színpadra lépett a gyerekekkel.

 

 

 

A gála második felében a tánciskola névadója, a szintén 10 éve alakult Rúzs Táncshow műsorát láthattuk  Nemesi Móni , Rozsnyai Kata, Sípos Rita, Bencsik Bea, Link Marianna és Mihalik Boglárka szereplésével. A valódi showtáncra épített, ízig-vérig nőies és humoros második részben gyönyörű jelmezekben láthattunk diszkókirálynőket, vadnyugati hősöket, párizsi lokáltáncosnőket és az Ezeregyéjszaka szereplőit. Bogi néni intermezzói alatt a közönség többször hangos nevetésben tört ki. A műsort színesítette Buzdor Adrienn hastáncprodukciója, valamint a nagyobb növendékek és az édesanyák újbóli megjelenése.

 

Fergeteges tapsvihar zárta a jubileumi előadást.

 

Ritkán lát az ember ilyen színvonalas produkciókat ennyi tehetséges és lelkes fiatallal, akiket közös cél hajt: szórakozni és szórakoztatni. A tánc szellemileg és testileg is felüdít, a közös tánc pedig az együttlétezés örömét adja, amelyre nagy szükség van a mai elidegenedni látszó világban. Szívből gratulálunk a 10 éves Rúzs Tánciskolának és Táncshownak valamint az alapító tagoknak, Mihalik Boglárkának és Hajkó Mónikának!

 

Köszönjük a szép estét!

 

Gulácsi Orsolya

 

A Jubileumi Gálaműsorrol készült képtárunk itt megtekinthető.

Megosztom a cikket