Rendőrségi felhívás: Ne adjon esélyt a tolvajoknak!

A statisztikai adatok alapján változatlanul a lakóépületek sérelmére követik el a bűncselekmények többségét. A legfertőzöttebb települések továbbra is a főváros közvetlen agglomerációjából kerülnek ki. Ennek egyik oka lehet, hogy az agglomerációban élők naponta ingáznak a munkahely és a lakókörnyezetük között, így a lakóépületek nagy száma marad üresen hosszabb-rövidebb időre, mely nagy csábítást jelent a bűnelkövetők számára.

Egy-egy bűncselekmény elkövetése során jelentős nagyságú kár keletkezhet, és a tettesek minimális lebukással járó kockázat mellett, maximális bevételre tehetnek szert. Érdemes tehát megnehezíteni a dolgukat, és megelőzni a bajt. Fontos! Aktív védekezéssel kell csökkenteni a célponttá válás lehetőségét. Ne feledje, a bűnelkövetők nem szeretik, ha megfigyeli őket! Meghatározó a nyílászárók minősége (biztonsági besorolása, technikai paramétere,) és elhelyezése.

A bejárati ajtónak láthatónak kell lennie az utcáról. A kert rendezése során törekedjenek arra, hogy a bejáratok és ablakok az utca felől láthatóak legyenek. A növényzetet úgy kell kiválasztani, és a későbbiekben visszavágni, hogy azok ültetése során ne alakuljon ki úgynevezett vakfolt, illetve be nem látható hely. Szereljen fel kültéri világítást, ami megfelelően megvilágítja az ingatlan területét!

VIGYÁZZON ÉRTÉKEIRE!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, kérjük azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es számon!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály

Megosztom a cikket