Polgármesteri köszöntő 2023. október

Átadjuk az új tanuszodánkat!

Sokan dolgoztunk azért, hogy november 7-én 14 órakor átadhassuk a budakeszieknek a tanuszodánkat. Az 1,5 milliárd forintos állami beruházásról három éve, 2020-ban döntött a Magyar Kormány, amelyhez önkormányzatunk biztosította az építési területet. A dr. Hargitay András Budakeszin élő olimpiai bronzérmes, háromszoros világ- és Európa-bajnok élő legendáról elnevezett tanuszodánk medence méretei: az úszómedence 25×15 méter, 190 cm mély, 6 pályasávval, a kisebb tanmedence 10×6 méter, 80 cm mély. Mindkét medence műanyag burkolatú. A teljes tanuszoda akadálymentes. Az állami beruházásban készült épületben önkormányzatunk kérésére és finanszírozásával finn szauna és infraszauna is működik majd. Erre összesen 2 627 900 Ft-ot biztosítottunk. Tanuszodánk előtt 15 parkolóhelyet és egy mozgáskorlátozott parkolót is kialakítottunk.

A nyitóünnepségen ünnepi beszédet mond Lázár János építési és közlekedési miniszter és Menczer Tamás országgyűlési képviselőnk is. A kulturális programmal színesített rendezvényen többek közt a budakeszi Balu Swim úszóiskola diákcsapata is bemutatkozik. Minden kedves budakeszi lakost szeretettel várunk!

A budakesziek véleményét is kérjük az új közlekedési koncepciótervről

Önkormányzatunk megbízásából közlekedési koncepciótervet készített a Mikroline Mérnöki és Szolgáltató Kft. Ennek kiemelt területei: átfogó sebességszabályozás, forgalomcsillapított övezetek kialakítása, gyűjtőutak szerepének újragondolása, zsákutcák kialakítása, gyalogos hálózat fejlesztése, fizetős parkolási övezetek kialakítása. A tervekről kikérjük a budakesziek véleményét, azután várhatóak a változtatások. Az ezzel kapcsolatos javaslataikat, észrevételeiket a november 15-i közmeghallgatáson is elmondhatják. Kérdéseiket, észrevételeiket előzetesen e-mailen is elküldhetik ezzel, vagy bármely más témával kapcsolatban a kozmeghallgatas@budakeszi.hu e-mail-címre.

Folytatódnak a fejlesztések Budakeszin

Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester is támogatja a Budakeszit Budapesttel összekötő erdei kerékpárút kialakítását. Az egybefüggő teljes útszakasz létesítéséhez a XII. kerületi erdei útszakaszon az Árnyas útig megközelítőleg 200 m bicikliutat kell kiépíteni. A mielőbbi megvalósításról folytatjuk az egyeztetéseket.

A Telekom optikai internetkábelének lefektetése után teljes hosszában megújult a járda a Pátyi úton. A Pátyi út és a Tiefenweg utca kereszteződésénél tervezett gyalogátkelőre végre engedélyes tervünk van. Megkaptuk a munkakezdési hozzájárulást is. Ezek a munkálatok hamarosan elkezdődnek, a Pátyi úton pedig a közeljövőben megépül a befelé jövő oldalon egy buszváró is. A Munkácsy Mihály utcában számtalanszor volt csőtörés az elmúlt időszakban. Mostantól nagy szakítószilárdságú polietilén vezeték lesz az utcában. A munkálatok a Szél utca és a Munkácsy Mihály u. 19. szám közötti szakaszt érintik. Felújítottuk a mellékhelyiséget a temető ravatalozójánál, az urnafal megdőlt beton elemeit helyrehoztuk, a falat stabilizáltuk. Járdát építünk a Vadverem utca 3. ingatlan előtt november elején a lakossággal összefogva.

Felújítjuk a Paplanhát úti játszóteret

Bakács Bernadett alpolgármesterrel közösen idén is megszerveztük a játszótéri pikniket a Barackosban. Gyermekek, fiatalok, szülők és nagyszülők együtt játszottak, tornáztak, és idén is sokan megkóstolták a bográcsban készült pásztortarhonyát. Menczer Tamás országgyűlési képviselőnk itt jelentette be, hogy a Honfoglalás téri játszótér felújításához anyagi támogatást biztosít. Köszönjük!

Lépésekkel segíthetünk iskoláinknak

Minél többen és többet gyalogolunk, annál több pénzt kaphatnak a budakeszi iskolák sportszerekre, és ezzel a saját egészségünkért is sokat teszünk! December 10-ig lehet gyűjteni a lépéseket az országos programhoz csatlakozva, amelyről bővebben a https://milliolepes.hu/ honlapon olvashatnak.

Budakeszin is megünnepeltük a Magyar Festészet Napját

Az országos tematikus héthez kapcsolódva a Városházán megnyílt a II. Budakeszi Nyári Művésztelepen készült festményeket, grafikákat bemutató kiállítás. Köszönöm a Keszi-Art Egyesület tagjainak és a meghívott művészeknek, hogy alkotásaikkal Budakeszi kulturális életét gazdagítják, és köszönöm Dévényi János elnöknek a szervezést, a résztvevő budakeszi és meghívott művészeknek az értékes alkotásokat, melyek gazdagítják közösségünket.

30 éves Budakeszi Hagyományőrző Kör Egyesület Asszonykórusa

Ezt ünnepeltük a 19. Budakeszi Német Nemzetiségi Kórustalálkozón Budakeszin, ahol névre szóló díszoklevelekkel köszöntem meg önkormányzatunk nevében az asszonykórus tagjainak az értékes hagyományőrző tevékenységet. Köszönöm Kőrösiné dr. Merkl Hilda díszpolgárunknak, Ligetfalvi Károly elnöknek és Schrotti Jánosnak, a Budakeszi Város Német Önkormányzata elnökének elhivatott munkájukat.

Tisztelettel:

dr. Győri Ottilia
Budakeszi Város polgármestere

Megosztom a cikket