Polgármesteri köszöntő 2022. szeptember

Új szakrendelő és Richter Egészségváros Budakeszin.

Budakeszi Város Önkormányzata számára nem pusztán szlogen, hogy a budakesziek egészsége a legfontosabb! Az utóbbi években látványos előrelépés történt Budakeszin az egészségügyi ellátórendszerünk nagymértékű bővítésével, fejlesztésével. Nem olyan régen még majdnem minden szakrendelésért, komolyabb orvosi vizsgálatért, beavatkozásért a fővárosba kellett járnunk, nekünk, budakeszieknek. Mindez a múlté. Ma már a Budakeszi Egészségügyi Központunkban huszonnyolc szakellátás elérhető, és ez a szám tovább bővül. Októbertől allergológiai laborvizsgálat, 2023. januárjától pedig mammográfia és emlőcentrum is várja majd a budakeszi pácienseket.

Hosszú út vezetett idáig. Talán vannak, akik már nem emlékeznek rá, hogy önkormányzatunk elköteleződése a budakeszi egészségügyi ellátás fejlesztése mellett akkor vett lendületet, amikor 2018-ban átadtuk a felújított egészségházunkat, ahol 6 helyett 10 rendelőhelyiséget alakítottunk ki.

Egy évre rá, 2019-ben saját, önkormányzati finanszírozással magánrendelésként 5 szakellátást indítottunk el, valamint vérvételi pontot létesítettünk, és létrehoztuk a mindezt összefogó és működtető új intézményünket: a Budakeszi Egészségügyi Központot.

2020-ban újabb nagy lépést tettünk: megszereztük szakrendelőnk állami finanszírozását. 2021-re több mint 20 szakellátást sikerült beindítanunk Budakeszin, kiváló szakemberekkel. 2019-ben még csupán két szakorvos és két asszisztens teljesített szolgálatot a szakrendelőnkben. A fejlődés e téren is látványos: ma már 26 szakorvos 8 asszisztenssel várja a pácienseket a Budakeszi Egészségügyi Központban.

A fejlesztéseket folytatjuk! Szeptember 14-én letettük az újabb Egészségügyi Szakrendelőnk alapkövét, és az építkezés hamarosan megkezdődik a városközpontban, a közösségi tér mellett.

Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése mellett Budakeszi Város Önkormányzata számára fontos a társadalmi szerepvállalás erősítése és a lakosok egészségtudatosságának növelése is. A Richter Egészségváros rendezvénysorozat egyik állomása lehetünk október 1-én. Ezzel budakeszi polgárok ezreit segíthetjük az egészségmegőrzésben.
Ugyanakkor – részben nekik is köszönhetően – több mint 3,5 millió forint támogatásban részesülhet a Budakeszi Egészségügyi Központ. Az ingyenes esemény Budakeszi Város Önkormányzata, a Budakeszi Egészségügyi Központ és a Richter Gedeon Nyrt. együttműködésének eredményeként valósul meg.

Jöjjenek el minél többen október 1-én, szombaton a rendezvényre! Tegyünk közösen az egészségünkért és az egészségügyi ellátórendszerünk fejlesztéséért!

Tisztelettel:
dr. Győri Ottilia polgármester

Megosztom a cikket