Pálinka Mustra összefoglaló

A Budakeszin megrendezett Pálinka Mustra fesztivál színvonalas programokkal szórakoztatta a látogatókat.

 

A Budaörsi és Zsámbéki Kistérségi önkormányzatok támogatásával első ízben mutatkozhattak be a Pálinka Manufaktúrák mellett a környékbeli és távolabbi kézműves mesterek és termékeik. A 20.000m2-es helyszínen Kádár mester élőben mutatta be a hordókészítés művészetét. Fafaragó műhely, Cserepes-ház, Szőttes-készítő és Levendula őstermelő is bemutatkozhatott. A látogatók csodálatos ékszereket készítettek természetes kristályokból, és a gyöngyfűző is egyedi, saját készítésű üveggyöngyöket kínált megvásárlásra. árulta a portékáját. Finom házi mézet kóstolhattunk gyalogakácból, vagy éppen napraforgóból. 25-féle sajt, házikolbász, mangalicából és szürkemarhából készült szalonna színesítette a gasztronómiai vonalat.
A kínálat igazi különlegessége volt a szürkemarha tejéből készült fagylalt, ami mentes minden külső adalékanyagtól, és még finom is! A szintén családi vállalkozásban működő őstermelő csodálatos zöldségekkel, hagymával, paprikával, almával, savanyúságokkal, és egy kis slambuccal igyekezett levenni a lábáról a vásárlóit. A Pálinka-házak előtt hosszú sorok kígyóztak a délutáni és esti órákban. A házi készítésű sörök kifejezetten jól estek nappal a nagy melegben.

A program sokszínű volt. Szombaton Lovas-huszárok felvonulása, táncház, Szatmári szilva lekvár készítés, és szabolcsi pálinka főzés, de helyet kapott itt a Bicskei Fúvószenekar, a Balkán Fanatik, Mága Zoltán és barátai: Galambos Lajos, Szakcsi Lakatos Béla, és az Apostol Zenekar.

A vasárnap már szinte csak a gyermekekről szólt, homokfestéssel, vidámparkkal, és az Alma együttes koncertjével ünnepelhettek. A Zsámbéki Tűzoltók bemutatójának is ezen a napon örülhettek a gyerekek, a bátrabbak még a kosárba is beülhettek, és megnézhették a környéket madártávlatból. A programok záróakkordjaként a Bikini lépett fel, és szórakoztatta a nagyérdeműt.

Csak remélni tudjuk, hogy a viszonylag kevés kilátogató mellett, a rendezvény célja elérte célját és népszerűsítette a jó minőségű hazai élelmiszereket és a manufaktúrák kézműves munkáit.

Balázs Judith

Képtár az eseményről

Megosztom a cikket