Önkényes közbeavatkozás miatt ismételten újra kell aszfaltozni a burkolatot a Korányinál

Újabb forgalomkorlátozás a Budakeszi úton. Ennek oka, hogy ismeretlen elkövető felelőtlen és jogsértő módon idő előtt eltávolította a forgalomterelő elemeket a frissen leaszfaltozott munkaterületen, írta a szerkesztőségünknek küldött csütörtöki közleményében a Vízművek.

Úgy fogalmaznak: „Bár a Korányi Kórház tartalékbekötésének cseréje és a kapcsolódó útburkolat-helyreállítása során a Fővárosi Vízművek szakemberei és az utómunkákat végző alvállalkozók mindvégig tartani tudták az előzetes ütemtervet, és szerdán megtörtént a Budapest irányába tartó útpálya aszfaltozása, ismét korlátoznunk kell majd a forgalmat a Budakeszi úton.

Sajnálatos módon szerdán délután számunkra ismeretlen személy eltávolította a friss aszfaltot védő kerítőelemeket és megszüntette a jelzőlámpás, félpályás terelést. Munkatársaink a lehető leggyorsabban visszaállították a lezárást, de az addig eltelt időben történt forgalmi terhelés a szükséges technológiai kötési idő betartásának elmulasztása miatt a burkolat felületének sérülését eredményezte, ami csak újabb útbontással és forgalomkorlátozással javítható ki.

Csütörtökön az aszfaltozás a Budakeszi felé vezető oldalon folytatódik, és a szükséges technológiai kötési idő elteltével, késő estétől ismét mindkét sávot birtokba vehetik az autósok. A Fővárosi Vízművek számára jelentős károkat okozó elkövető miatt azonban a hétvégét követően ismét fel kell bontani, majd újra kell aszfaltozni a Budapest irányába vezető félpályát, a közlekedési rend újbóli korlátozásával a Budakeszi út – Pihenő út kereszteződésénél. Ezért a társaság ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Őszintén sajnáljuk és felháborítónak tarjuk, hogy valaki önkényes magatartása miatt ismét korlátozást kell majd bevezetnünk! Egyúttal köszönjük a közlekedők eddigi türelmét és megértését!

Fővárosi Vízművek”

Arról is értesítette szerkesztőségünket a Vízművek, hogy szerda éjfél előtt helyreállt a vízszolgáltatás a budakeszi Gábor Áron utcában. A cég munkatársai éjfélre kijavították az utcában a 101. szám előtt eltört 100 mm átmérőjű azbesztcement vezetéket.

A szolgáltató köszöni a vízhiánnyal érintettek türelmét és megértését és egyúttal a Gábor Áron utca lakóinak további türelmét kérik a csőtöréskor és munkavégzéskor keletkezett munkagödör megszüntetéséig, a szükséges talajpótlás és burkolathelyreállítás elvégzéséig.

Önkényes közbeavatkozás miatt ismételten újra kell aszfaltozni a burkolatot a KorányinálÚjabb forgalomkorlátozás a…

Közzétette: Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala – 2020. április 30., csütörtök

 

Megosztom a cikket