Ökumenikus imahét 5. nap

Az ökumenikus imahét ötödik napján városunk legidősebb lelkésze, Ács András baptista lelkész hirdetett igét a Metodista Egyház Márta Mária Idősek Otthonának aulájában.

A helyszínválasztás oka, hogy ezen alkalomra ellátogató hívek nem fértek volna el az imaházban. Az épülő metodista templom építkezésének befejezése 2012. június végére várható. A gyülekezet tervei szerint a következő ökumenikus imahét már az elkészült templomban tartható meg.

Az istentisztelet központi gondolata a Pál apostol által írt Szeretethimnusz legfontosabb üzenete köré csoportosult, melyek a hit a reménység és a szeretet. A szeretet a Biblia legfontosabb üzenetén keresztül került elő: ?Úgy szerette Isten a világot, hogy az egyszülött Fiát adta érte??(János 3: 16.). Az Isten szeretete mindennél fontosabb a keresztény ember számára. Isten szereti az embert, és a Fiát, Jézus Krisztust adta érte. Jézus, pedig azt a parancsolatot adta, hogy: ?Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást!?(János 13: 34).  Tehát azon keresztül, hogy szeretjük egymást, úgy szeretjük Istent is.
Egy festőt megkértek egyszer, hogy fesse le azt, hogy mi a hit. A festő lefestette a csillagos eget. Ha hiszünk, akkor függünk Istentől és szolgálunk az embereknek. Csak akkor tudjuk ezt megtenni, ha felfelé nézünk, Isten felé.
A keresztény ember reménysége Jézus Krisztus.
A prédikáció végén a szolgáló Ács András baptista lelkész, Boros Péter református lelkész, Szeleczky Csaba katolikus akolitus, és a házigazda Szuhánszky Gábor metodista lelkész áldást mondott az összegyűltekre.
Az összetartozás jegyében eltöltött este végén a megjelentek finom házi süteményekkel és forró tea mellett folytatták a beszélgetést az elhangozottakról.  Reméljük, hogy ilyen közös alkalmakra lesz még több lehetőség.

Zsindely Borbála Rózsa

Még több fotó…

Megosztom a cikket