Nyári térítésmentes ebéd gyerekeknek

Ingyenesen juthat naponta ebédhez Budakeszi rászoruló gyermekeinek csaknem fele a nyári hónapokban a képviselő-testület döntése alapján, tudtuk meg Bakács Bernadett alpolgármestertől. Mint a politikus elmondta: a testület az önkormányzat nevében pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt 2014. évi szociális nyári ingyenes gyermekétkeztetésre.

 

A megnyert pályázati pénzből (1 000 560 Ft) a rászoruló 154 gyermekből 38 étkeztetését lehet biztosítani, de az önkormányzat az általános tartalék-keretből kiegészítette az összeget annyival (755 040 Ft), amennyivel összesen 70 gyermek költségtérítés nélküli ebédeltetésére nyílik mód. A mindösszesen 1 755 600 Ft-ból 70 gyermek 44 napon keresztül juthat ingyenesen meleg ételhez.

Az alpolgármester rámutatott: tavaly a minisztériumi pályázatból nyert pénz jóvoltából 50 – gyermekvédelmi támogatásban részesülő – gyermek jutott a nyári hónapokban ingyenesen ebédhez, amely nagy segítséget jelentett az érintett családok számára. Idén – az önkormányzati döntésnek köszönhetően – több rászorulón tudnak segíteni a nyári vakáció ideje alatt.

A gyermekétkeztetést – akárcsak 2013-ban – idén is a PENSIO Kft.-vel bonyolítja le az önkormányzat. A kft. ügyvezetője nyilatkozatban vállalta, hogy a tavalyi bruttó 570 Ft/gyermek/étkezés áron készíti el az ételt, továbbá az étel elkészítéséhez szükséges alapanyag legalább 30 százalékát a kistérségben működő mezőgazdasági tevékenységet folytató termelőktől szerzi be.

Az ingyenes ebédet az Erdő utca 83.-ban, az idősek napközi otthonában szolgálják fel 2014. június 23-ától augusztus 22-éig a HÍD Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közreműködésével.

 

bgy

Megosztom a cikket