Nevelési tanácsadó nyílt városunkban

2013. november 27-én ünnepélyesen átadták a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Budakeszi feladatellátó helyét, rövidebb néven a nevelési tanácsadót, melynek a HÍD Családsegítő Fő utcai épülete, pontosabban annak földszintje ad otthont. Az épületrész funkciónak megfelelő átalakítást a BVV Kft. végezte, és Budakeszi Város Önkormányzata finanszírozta, ami így összesen 1 147 750 forintba került.

 

Eddig Budaörsre kellett utazni, ha gyógypedagógiai, szakértői beutalóra volt szükség a gyermekkel kapcsolatban. Mostantól viszont helyben elérhető a fejlődést elősegítő tanácsadás, konzultáció, illetve a pszichológiai segítségnyújtás mind a szülők, mind a pedagógusok részére. A gyermek egyéni és csoportos fejlesztésére is sor kerülhet itt. A logopédiai foglalkozások számára azonban továbbra is az óvodák és az iskola fog helyet biztosítani.

Az ünnepélyes átadáson dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony köszöntőjében meggyőződését fejezte ki, hogy a nevelési tanácsadó valóban a budakeszi gyerekek fejlődését fogja szolgálni, megkönnyíti a helyi családok életét, egyúttal köszönetet mondott mindazoknak, akik nélkül e jeles eseményre nem kerülhetett volna sor.

 

Hoyos Zsuzsanna, a Budakeszi Járási Hivatal tankerületi vezetője azt a Pest megyében egyedülálló ellátottságot hangsúlyozta, miszerint a 10 településből álló tankerület 9 intézményében van ellátási hely, és ebből 4 teljesen új. Ez országos szinten is páratlan.

 

Badacsonyiné Juhász Zsuzsanna, a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Budakeszi Tagintézményének vezetője köszönetet mondott gyógypedagógusunknak, Raboczki Tündének, aki már eddig is sok segítséget nyújtott a budakeszi óvónőknek, pedagógusoknak, és aki a jövőben már helyileg is állandó jelleggel Budakeszin fog dolgozni.

 

Bakács Bernadett alpolgármester asszony rávilágított arra a nagyon fontos momentumra, hogy az oktatás átszervezésével, az intézmények állami fenntartásba vételével heti 42 óra fejlesztés vált elérhetővé a háromezer, 18 éven aluli budakeszi gyermek/fiatal számára az eddig heti 4,2 óra helyett, így teljes mértékben egyenlő esélyek, feltételek teremtődtek mindenki számára.

 

Czifra Zsuzsanna, az Oktatási, Közművelődési és Jogi Bizottság elnöke egy adott pedagógus szempontjából közelítette meg a minden gyermek szempontjából kiemelkedően fontos ún. hármas egységet, a szülő?pedagógus?szakszolgálati tanácsadó együttműködését.

A rendelésre időpontot kell kérni, Budakeszi új intézményében mindenkit szeretettel fogadnak: 23 415-400, 23 428-300, 20/349 36 60.

 

Huber-Szabó Lőrinc

 

KÉPTÁR

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket