Nemzetközi díjat nyert egy budakeszi családi ház

A Borsay Attila Építészműterme által tervezett budakeszi családi lakóház nyerte el a German Design Award 2020 egyik fődíját az Excellent Architecture kategóriájában. A tervet egy 39 fős nemzetközi zsűri választotta ki. 

A German Design Award elismerés célja, hogy támogassa az innovatív, úttörő projekteket mind a német, mind a nemzetközi színtéren. Az elismeréseken túl, a díj bemutatja az egyedi tervezési trendeket is. „A tiszta kockaszerű forma szoborjellegű karaktert kölcsönöz a jellegzetesen tömegmetszett alapokon. Az elegánsan tagolt építészeti alkotás egy modern és magas minőségű esztétikát ad az épületnek” – értékelte a zsűri a családi házat. Az épület egy a ’70-es években épült és évek óta elhagyott lakóépület átalakításával és részleges bontásával jött létre, ma egy fiatal, két gyermekes család otthona.

”(…) A négy éve tervezett és részben saját szervezéssel költséghatékonyan megvalósult ház eddig hiba nélkül szolgálja a tulajdonosok életét és kényelmét. A díjat idén elhunyt mesterem, Kapy Jenő emlékének ajánlom.” – írja Borsay Attila.

Az épület fotóit Bujnovszky Tamás készítette. További részletek: http://epiteszforum.hu/dijaztak-a-borsay-attila-tervezte-budakeszi-csaladi-hazat?fbclid=IwAR2NxUEFl4iKKphpJluhV5BgzVLg6xhXy53JjQktAXRrVTTdm80F56v_4EI

 

 

Megosztom a cikket