Budakeszi piac – Az építészirodának tartania kell a pénzügyi kereteket

A képviselő-testület november 28-i ülésén egyhangúlag döntött a budakeszi piac felújítására vonatkozó munkaközi kiviteli tervekről, és a piacon található BKV épület megvásárlása ügyében.  

A képviselők megtekintették és megvitatták a Bártfai-Szabó Építésziroda Kft. piaccal kapcsolatos terveit, és kétségeik merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a bemutatott koncepció megvalósítható-e az elnyert pályázati bruttó 110 millió forintos keretből.  Ezért a képviselők egyhangú döntéssel írásos garanciát kértek december 31-ig az építészirodától, hogy a pályázaton nyert és önkormányzati önrésszel kiegészített összegből megvalósítható a beruházás. Abban is egyetértettek a mai ülésen a képviselők, hogy a BKV épületet nem kívánja megvásárolni az önkormányzat. A decemberi képviselő-testületi ülésen tárgyalják majd a szükséges módosításokat tartalmazó végleges építési terveket.

A képviselők arról is egyhangúan döntöttek, hogy meghosszabbítják az év végén lejáró iskolabusz-szerződést a vállalkozóval erre a tanévre. A napi három (reggeli kettő, délutáni egy) járat marad a továbbiakban is. A képviselő-testület arról is határozott, hogy decemberben a közlekedésért is felelős szakbizottságban megtárgyalják a saját buszvásárlás lehetőségét. Az előzetes kalkulációk szerint a járatok önkormányzati üzemeltetését jóval kedvezőbb áron lehetne biztosítani, mintha erre egy külső vállalkozással szerződnének.  

A testület egyhangúlag döntött a VEKOP közlekedésfejlesztési pályázat további munkálatairól is. Az Octopus Invest Kft jelenleg is végzi a kivitelezési munkákat. Írásos vállalása szerint a Tarkabarka Óvoda gyalogátkelőhelye december 20-ig elkészül. A vállalt határidőre végeznek a Dózsa György tér részeges átépítésével is, amely most hétvégén, szombat reggel elkeződik. A buszváró járdaszigete kap új burkolatot.

A vállalásban szerepel a Fő utcai szervizút rehabilitációja is 44 P+R parkoló kiépítésével. Szintén december 20-ig elkészül a Temető utcai iker-buszmegálló kiépítése is, 5 darab új parkolóhellyel. A munkálatok a pályázaton elnyert 150 millióból valósulnak meg.

A képviselő-testületi ülésen egyhangú szavazás volt arról is, hogy az önkormányzat 30 példány megvásárlásával támogatja a Makkos Mária- Maria Eichel című ünnepi helytörténeti kiadványt. Az igényes, gazdagon illusztrált kötet 5000 forintos áron bárki által megvásárolható, karácsonyi ajándéknak is ajánlható, hangzott el az ülésen.

 

Megosztom a cikket