Nagy Gáspár lett posztumusz Budakeszi díszpolgára

Budakeszi Díszpolgára cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki valamely jelentős eredményt hozó munkájával, egész életművével a város fejlődése, hírnevének öregbítése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett és példamutató emberi magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.

 

A díszpolgári címmel külön erre a célra készített díszoklevél és emlékplakett jár és évente adományozható. A 37/1995. (XI. 2.) számú rendelet értelmében az elismerés odaítéléséhez ki kell kérni a városban működő társadalmi szervezetek, egyházi közösségek és a lakosság véleményét.

A polgármester vezetésével működő, az alpolgármester, az önkormányzat állandó bizottságainak elnökei és a tanácsnokok alkotta előkészítő bizottság javasolta, a Képviselő-testület pedig egyhangúan megszavazta, hogy a 2014. évben Nagy Gáspár (1949?2007?) Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő, prózaíró, szerkesztő részére adományozza a Budakeszi Díszpolgára címet, melyet rokonai vehetnek át a Képviselő-testület augusztus 20-ai díszülésén.

 

 

 

 

Megosztom a cikket