A prioritások nem változtak

Országgyűlési képviselőként kérdezte Csenger-Zalán Zsoltot, térségünk régi-új országgyűlési képviselőjét a múltról, a jelenről és a jövőről a Buda Környéki Televízió riportere.

 

Mint köztudomású, az áprilisi országgyűlési választásokon Csenger-Zalán Zsolt országos szinten a legtöbb szavazattal lett országgyűlési képviselő a Fidesz?KDNP színeiben. Annyi változás történt az előző ciklushoz képest, hogy a képviselő úr a Külügyi Bizottság alelnöke lett, illetve az Európa Tanács munkájába az EBESZ képviselőjeként delegálták.

Természetesen ez nem jelent változást a választókerületi munkában. A prioritások megmaradtak: a közlekedés és az oktatás.

Látványos változást jelentett a Budakeszi Fő utca újra aszfaltozása, de nem kevésbé jelentős a Pátyá-Biatorbágy közötti út felújítása sem. Ez utóbbi az egész Zsámbéki-medence közlekedését befolyásolja. Természetesen, a Zsámbékot, Tinnyét és Perbált elkerülő út sem várathat magára sokáig. Az M0-ás út bezárása lenne a megfelelő megoldás, mert addig ? minden tiltás ellenére ? a falvakra zúdul a megnövekedett forgalom. A megépítés nem egyszerű feladat, hiszen a térség számos természeti értéke kerülhet veszélybe. A közösségi közlekedés megújítása számos új buszjárat megindítását jelentheti, különös tekintettel a 4-es metró megindítására. Ehhez kapcsolódhatnak a P + R rendszerek, illetve az elővárosi vasút is.

 

A másik lényeges kérdés az oktatás kérdése. Igen jelentős térségünknek az a sajátossága, hogy itt az országos átlagnál több gyerek születik. Ennek természetes velejárója, hogy az oktatási intézmények megújuljanak, illetve újak épüljenek. Kiemelkedő fontosságú, hogy Budakeszin idén augusztusban új bölcsődét adnak át, valamint a jövő évben új iskola kezdi meg működését. Természetes dolog, hogy az itt élő embereket csak úgy lehet itt tartani, ha munkahelyeket teremtünk számukra, és magas szintű oktatási intézményekbe járhatnak gyermekeik.

 

Miután áprilisban országgyűlési képviselőnek megválasztották – a törvényben foglaltaknak megfelelően – le kell mondania polgármesteri tisztségéről. Méltó utódja lehet a jelenlegi alpolgármester, Horváth László, akivel Zsámbékon végig küzdötték az elmúlt négy évet.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket