Napközben a Vackor napköziben

Mindenhol jó a vakáció, de a legjobb a Budakeszi Vadaspark Vackor napközis táborában! Ezt biztos forrásból, a táborban részt vett gyerekektől (is) tudjuk! Hogy miket lehet csinálni nálunk nap mint nap? Egyet biztosan nem: unatkozni!

A megkérdezett gyerekek egymást túllicitálva próbálták elmondani, kinek melyik program volt a kedvence a héten, amiből egy napra természetesen több is jutott! Sokuknak a Parasztudvarban tett látogatás volt a kedvence, ahol az állatok szinte ismerősként köszöntötték a gyereksereget. Nem csak a kecskesajtkészítés rejtelmeit sajátíthatták el, de bizony a hozzávaló legfontosabb ?alapanyag?, a tej ?kinyerésében? is aktívan részt vettek: a kecskefejés tudományát állatgondozó kollégák segítségével tanulták meg, és az újdonsült tudást mindenki kipróbálhatta a gyakorlatban is!
A nyuszikat, a baromfiudvar lakóit és a többi háziállatot is szakszerűen ellátták, megetették, megitatták, és természetesen ? ahol lehetett ? ott egy-egy simogatás is belefért? Másoknak az Erdei Kalóz kalandparki kalandozás volt emlékezetes. Feszült figyelemmel, érdeklődve hallgatták az oktató tanácsait, intelmeit, majd ? természetesen felügyelet mellett ? fel is másztak a kötélpályákra, ahonnan le se akartak jönni! De nem lehetett egész nap csak lógni, várta őket a következő program!
A lovas kocsikázást kivétel nélkül élvezték, a barkácsolás is nagy kedvenc volt! Miután a Magyar Madártani Egyesület szakembere által tartott előadást meghallgatták, együtt elkészítették az odúkat.
Volt még (a teljesség igénye nélkül!) tábortűz, kürtőskalács-sütés, görénysétáltatás, kecskelegeltetés, interaktív nyomozás, nyomkészítés, a Kisállat suli szőrös résztvevőivel való ismerkedés, szaladgálás, futkározás, kiabálás, éneklés, nevetés, este pedig ágyba zuhanás?
Vackor táborunk augusztus közepéig várja a jelentkezőket, az ötödik (2014. augusztus 4?8.) és hatodik turnusba (2014. augusztus 11?15.) tudunk még néhány gyermeket fogadni!

Megosztom a cikket