Mennyi szeretet fér egy cipősdobozba?

A budakeszi baptista gyülekezet a gyermekek szeretete jegyében tartotta meg karácsonyi ünnepségét 2013-ban. Ajándékozási akciót hirdettek meg, hogy a budakeszi gyermekeknek örömet szerezhessenek.

 

 

Kis Árpádné lelkipásztor elmondása szerint sokkal több ajándék gyűlt össze, mint amennyire számítottak, így a helyi gyermekeken túl még budaörsi kiskorúak is kaphattak, sőt még a szociális otthonokba is jutott meglepetésből. Az ajándékozási akció lebonyolítása egybevág a baptisták tevékenységével, hiszen a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetnek a szociális szolgálatokra, különösen gyermekekkel és idősekkel kapcsolatosan.

 

 

 

A meghitt ünnepségen felolvastak egy évtizedekkel korában megtörtént családi karácsony történetét, amiben egy hatgyermekes, szegénységen élő család reménytelennek tűnő, mégis boldogságba forduló szentestéjének történetét ismerhettük meg. A gyermeki hit és őszinte bizalom jegyében elhangzott történet rendkívül tanulságos volt, nemcsak a kicsinyek, hanem a felnőttek számára is. A gyermekek bevonásával, imádságokkal, közös énekléssel és ajándékozással eltöltött ünnepség, melyen megtelt az imaház, a szeretetközösség megvalósulása, valódi agapé volt.

 

Huber-Szabó Lőrinc

 

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket