Megújult a Szilfa-tisztás híres esőbeállója

A Budakeszi Vadaspark bejárata előtti területnek, a természetjárók és az ide látogató családok kedvelt Szilfa-tisztásának régóta izgalmas látványossága a jellegzetes, élő fát formázó esőbeálló.
Az eredetileg 2004-ben épült szerkezet nemrég teljes felújításon esett át a Vadaspark jóvoltából. Ez volt a Szilfa-tisztás megújulásának következő, záró állomása.
A népszerű pihenőhely az elmúlt években új infrastruktúrát, padokat, asztalokat, kerékpártárolókat, és mindezek mellé egy izgalmas, ám biztonságos erdei játszóvárat is kapott.
Mindezeket a Pilisi Parkerdő és a Magyar Természetjáró Szövetség közös erőfeszítései tették lehetővé. A sorozat záróakkordjaként a Budakeszi Vadaspark az eredetihez hasonló formájában újította fel a tisztás összetéveszthetetlen, egyedi esőbeállóját.
Megújultak az élő fatörzsre emlékeztető tartószerkezetre erősített, impregnált farostlemezből és vörösfenyőből készült íves esővédő elemek, így a Szilfa-tisztás ismét régi pompájában fogadja a látogatókat.
A Budakeszi Vadaspark ezzel a gesztussal is igyekezett kifejezi, hogy mennyire fontosak számára az erdő kincsei, akár természeti értékekről, akár épített örökségről van szó. A Szilfa-tisztás – többek között éppen a Vadaspark közelsége miatt – a Budai-hegység egyik leglátogatottabb helyszíne, éppen ezért fontos, hogy jó minőségű erdei infrastruktúra fogadja az ide érkezőket, itt megpihenni, kikapcsolódni vágyókat.

 

Megosztom a cikket