Mától új vezető irányítja a Budakeszi Egészségügyi Központot

A november 28-i Képviselő-testületi ülésen született döntés alapján január 1-től dr. Pócza Pétert nevezték ki a Budakeszi Egészségügyi Központ élére. A 36 éves immunológus, rákkutató egyúttal az Emergency Service Kft, Budapest, Magyarország régióvezető főorvosa.

Dr. Pócza Péter a Budakeszi Hírmondónak úgy nyilatkozott, a cél mielőbb megteremteni az OEP finanszírozás feltételeit és ezen kívül talán most a legfontosabb az eszközbeszerzés, amit mielőbb el kell indítani. Az ehhez szükséges döntést novemberben már meghozta az önkormányzat Képviselő-testülete. Egy saját honlapot is szeretne létrehozni az intézményvezető a Budakeszi Egészségügyi Központ számára, amely naprakészen bemutatja az ott folyó tevékenységet.

Az intézményvezető főorvos úgy fogalmazott, szeretné az együttműködést minél szorosabbra fűzni a háziorvosokkal, az orvosi ügyelettel, és a védőnői szolgálattal. Dr. Pócza Péter tervei között szerepel az is, hogy a budakeszi óvodákban és általános iskolákban a gyerekek, a diákok számára alapfokú egészségügyi oktatást indítsanak.

A magánéletéről szólva a főorvos-intézményvezető azt hangsúlyozta, hogy boldog háromgyerekes apukaként a családjával Budakeszin élnek, nagyon jól érzik itt magukat. A szakmai hátteréről pedig azt emelte ki, hogy már az egyetemi évei alatt kutatással foglalkozott, a tanulmányait követően pedig a sürgősségi ellátás vált a szakterületévé. Ez utóbbinál szerzett tapasztalatait és szakmai gyakorlatát igyekszik kamatoztatni a Budakeszi Egészségügyi Központ élén is.

 

 

Megosztom a cikket