Közhírré tétetik! Budakeszin a 25 éves M.É.Z.

Az idén 25 éves a M.É.Z., az első magyarországi ír?skót népzenét játszó csapat, a Meg nem Értett Zenekar. A kezdeti nehézségekre utal a zenekar neve: a ?meg nem értett zenekar? kifejezésből létrejött mozaikszó, amely ma már ? többek között ? az édes, folyékony medvecsemegére is utal.

Az ír?kelta zenei világ, hol autentikus hangzásban, hol más műfajokkal keveredve világzeneként szólal meg. Ez a változatos, de egységes hangzás alkotja a M.É.Z. együttes sajátját. A magasan képzett zenészek hangszertudása, virtuozitása minden alkalommal magával ragadja a közönséget.

Az együttes 1988-ban alakult, több mint 1700 koncertet adott a zenekar, több albumot készített, közte az első magyar nyelvű lemezt is Hobóval közösen.

A M.É.Z. kétszer is előzenekara volt a Jethro Tullnak Budapesten, de az évek során a csapat bejárta a környező országokat is. Minden jelentősebb fesztiválon állandó szereplőként tartották számon az együttest. Utóéletét tekintve több, ma működő ír?skót zenekarnak is bölcsője, hivatkozása.

1998-tól a csapat több változáson ment keresztül. A M.É.Z. eredeti felállásban 2011. november 4-én tért vissza.

 

2013. április 13-án, 18 órakor Budakeszin az Erkel Ferenc Művelődési Központban láthatjuk, hallhatjuk a M.É.Z. koncertjét.

www.megnemertettzenekar.eoldal.hu

 

Mindenkit várunk szeretettel!

Megosztom a cikket