Köszönet az összefogásért

Budakeszi Város Polgármesteri Hivatala civil szervezetekkel, egyházakkal, vállalkozókkal, önkéntes segítőkkel együttműködve jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy 2012 karácsonyán a rászorulóknak segítséget nyújtson, örömet szerezzen.

 

A Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. és a HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében Budakeszi Önkormányzat által adott 542 500 Ft-ból tűzifajuttatást kapott mintegy hatvan kedvezményezett. A támogatást a Pilisi Parkerdő kiegészítette. Jelentős új önkormányzati és anyagi ráfordítással 464 000 Ft összegű Szolidaritási Alap jött létre, amelynek mintegy felét budakeszi magánszemélyek fizették be. Körültekintő mérlegeléssel ötven rászorulónak tudtunk segíteni.

Életünk megszokott karácsonyi rendjéhez tartoznak a sütemények és a játékok. Ezért is emlékezetes, hogy a Budai Gesztenyés étterem és kávézó bejglivel, a Tesco Budakeszi Hipermarket dolgozói játékokkal járultak hozzá számos család ünnepéhez. Egyben köszönjük a Budakeszi Nagy Sándor József Gimnázium tanárainak és diákjainak a gyűjtött játékokat és a nagy mennyiségű tartós élelmiszert, melynek egy részét a diákok a saját készítésű süteményeik eladásából befolyt összegből vásároltak.

Címlistával segítettük a Római Katolikus Egyház Budakeszi Karitász és a Baptista Szeretetszolgálat adományainak helyi kiosztását is.

Több egyéni felajánlás és szervezés, segítség is társult a feladatokhoz.

Köszönjük, hogy a támogatás, a szervezés, az elszánás, a jó szándék karácsonykor is összekapcsolódott.

 

HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai

 

Kapcsolódó cikk:

A jótékony Polgári

Élelmiszersegély-osztás Budakeszin

Segítsünk együtt!

Megosztom a cikket