Keszi-Art örömhír

Karácsony után néhány héttel már olyan érzésem volt, mintha gyorsított filmen peregtek volna le az események. Ennyi jó szándékú segítséget, ennyi figyelmet és együttérzést már rég nem tapasztaltam. A kiállítás előkészítésétől, a rászorulók karácsonyi megsegítéséig rendkívül sok minden történt!

 

Talán a legfontosabb, hogy a karácsonyi jótékonysági kiállítás kiemelkedő, sikeres rendezvénye volt egyesületünknek, melynek közérdekű  tapasztalatait szeretném néhány  mondatban lejegyezni.

 

A budakeszi képző- és iparművészek  összefogásával megrendezett karácsonyi karitatív kiállítás jelentős városi szintű művészeti eseménnyé vált. A  művészek  nemes szándékú felajánlása, a  szépen megrendezett kiállítás, méltán  keltette fel  a művészetkedvelő közönség érdeklődését. A jótékonysági alkalomhoz illő, mérsékelt áron jegyzett műalkotások több mint negyed része elkelt, ami minden várakozást felülmúló eredmény. Összesen 22 műalkotást vásároltak meg!

Ennek valóban kézzel fogható  eredménye, hogy  jelentős anyagi támogatást, megsegítésére.

 

Külön köszönöm  a művészeknek, a szervezőknek, támogatóinknak a biztatást, a  szervezett csapatmunkát, az önkéntes  segítséget. A kiállítás valódi nyertese  minden bizonnyal Budakeszi városának  szerveződő kulturális közössége, mely a  támogatók  és támogatottak köreinek javuló együttműködésében, az egymás iránt érzett  egyre nagyobb bizalomban nyilvánul meg. Néhány jellemző  adat a kiállításról. Örvendetes, hogy a  művészek száma az elmúlt évhez képest  megduplázódott, 37-re emelkedett. Az alkotó művészek valóban fontosnak tartották, hogy kiemelkedő műveikkel jelen legyenek a karácsonyi kiállításon. A tárlat méreteit jellemzi, hogy három nagyméretű paravánt, 10 db üveges keretet és 3 db posztamenst kértünk kölcsön az Erkel Ferenc Művelődési Központtól, hogy el tudjuk helyezni a felajánlott műveket. A kiállított művek száma műfajilag és stílusban rendkívül változatos volt, így remekül ki tudta elégíteni az eltérő vásárlói  igényeket.  Összesen 82  művet állítottunk ki a Kálvin-teremben.

A kiállított alkotások színvonala az elmúlt évhez képest jelentősen emelkedett.

Dr. Darkó Jenő által rendezett kiállítás nagyszerű vizuális  élményt nyújtott a látogatók számára. Sokan fejezték ki örömüket, és gratuláltak a szép kiállításhoz. Többen jelezték, hogy gyűjtik a budakeszi művészek alkotásait, és éltek a vásárlás lehetőségével. A kiállítók között olyan jeles, díjazott művészek vettek részt, mint  Orosz István, Kossuth-díjas grafikusművész, Somos Miklós és Matzon Ákos, Munkácsy-díjas festőművészek,  Keresztes Dóra  Ferenczy Noémi-díjas grafikusművész,  Makk Attila Ybl-díjas építész, Kiss Iván Balázs Béla-díjas grafikusművész és további számos kiváló alkotóművész szerepelt a kiállításon.

 

Aurell David festőművész, Bernáth Béla asztalosmester, Biai Simon István festőművész, Dévényi János festőművész, dr. Darkó Katalin iparművész, dr. Tóthné Dr Tasnádi Mária szobrászművész, Fehér Irén festőművész, Géczy Olga festőművész, Giese Piroska kerámikusművész, Gulyás Ferenc iparművész, Juhos Kis Sándor festőművész, Kerezsi Éva Mária festőművész, Kisteleki Margit iparművész,  Kuchta Nándor fotóművész, Kósa János festőművész, Lázár Erzsébet festőművész,  Lieber Éva festőművész, Makhult Gabriella grafikusművész, Mészöly Zsófi festőrestaurátor, Salamon László fotográfus, Samu Ferenc fotóművész, Sarlós Györgyné iparművész, Somogyi Réka selyemfestő,  Soósné Kaippel Emília festőművész, Szilágyi Özséb ötvösművész, Szilágyi Dóra festőművész, Tongori Szilvia grafikusművész, Tarcsányi Ottilia festőművész, Vitkó Mónika kerámikusművész, Vágvölgyi Attila grafikusművész, Zalai Károly festőművész.

 

A megnyitón a karitatív kiállítások fővédnöke, Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony mondott személyes hangú köszöntő beszédet. Fóris Szilárd zongoraművész és Dévényi-Győrffy Imola hegedűjátéka örvendeztette meg a közönséget. Megnyitó beszédemben kiemeltem, hogy azt üzenjük  Budakesziről a társadalom szélesebb rétegei felé, hogy érdemes összefogni, érdemes egymásnak segítő kezet nyújtani.

 

Támogató szervezeteink között tartjuk számon a Budakeszi Önkormányzatot, a Budakeszi Református Egyházközséget, az Erkel Művelődési Központot, a Dekorprint Plusz Bt.-t, az Andrész cukrászdát, a Pincekulcs borkereskedést.

 

Köszönjük mindenkinek a támogatást,  az együttműködést, örülünk hogy segíthettünk!

 

Soli Deo Gloria.

 

Dévényi János

 

Kapcsolódó cikk:

?Él az Úr, áldott az én kősziklám??

 

A Buda Környéki Televízió összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket