Fenyőgyöngye Karácsony

?Imádni Istent és egymást szeretni?

A Fenyőgyöngye Nyugdíjas Klub karácsonyi ünnepségén a megnyitó ezúttal is dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony feladata volt. Beszédének lényege egy mondattal kifejezve: ?Teljes odaadással forduljunk a családunk felé!?, hiszen a karácsony ? többek között ? a családi összetartozás ünnepe is.

Közben megérkezett egy angyalka is, mintha az arca ismerős lenne? Mindenesetre a résztvevők nagy örömmel fogadták.

 

A hangulati bevezetőről a Szirmai testvérek gondoskodtak. Karácsonyi dallamokat adtak elő a megjelentek nagy-nagy örömére.

Ezután Ady Endre Karácsony c. verse következett. A csodaszép verset úgy adta elő a klub vezetője, hogy az ember minden porcikája megmozdult. Lehetünk-e ezek után bűnös lelkek?

A vers elhangzása után a klub tagjaiból álló kórus karácsonyi éneket énekelt a résztvevők aktív segítségével.

 

A következőkben Somlóvári Józsefné, a KKKB elnöke olvasta fel Advent van? kezdetű, közismert karácsonyi szövegét, mindenkinek áldott ünnepeket kívánva.

Végül Czifra Zsuzsanna, a SZIA igazgatónője mondott rövid köszöntőt. ?Sok mindent nem lehet tankönyvből megtanulni. Az a nagy szó, ha egy gyereket nevel valaki, a gyerek elkezdi figyelni azt a felnőttet, apróra szétszedni a jellemét; próbára tesz, mennyire lehet neki hinni. Bízhatik-e benne, igaz ember-e vajon. S ha olyan, amilyennek remélte, egyszeriben úgy érzi, megtalálta azt, akit régen keresett.?

 

A beszéd után karácsonyi énekek éneklésével zárult a közös program.

 

SZTM

A Buda Környéki Televízió összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket