?Nyújtsd gondviselő oltalmadat minden veszéllyel szemben!? ? Járműmegáldás Budakeszin

Vasárnap, július 29-én a római katolikus templomban, a 10 és 19 órakor kezdődő szentmisék után, Szent Kristóf ? az utazók védőszentjének ? közbenjárását kérve járműmegáldás volt a Szent László-ház és a parókia előtti, a városházával szemközt lévő területeken.

 

Szent Kristóf azon szentek sorába tartozik, akiknek a létezését történetileg nem lehet egyértelműen igazolni, mégis oly nagy tiszteletnek örvend, hogy e téren igen sok, történetileg bizonyíthatóan létezett szentnek fölötte áll.

A hagyomány szerint Kristóf a 3. század derekán Szamóban (Lükia) adta életét Krisztusért. Az úton járók patrónusának ? akinek képét ma is sok autós és motoros magával hordja ? az emléknapja július 25-én van.

?Kérünk, Istenünk, áldd meg szent áldásoddal, és oltalmazd ezeket a járműveket és a bennük utazókat!? ? kezdte az áldás ceremóniáját Filó Kristóf plébános úr. Körbejárva a parkolókat megáldotta a járművük mellett állókat. Még az éppen akkor ott közlekedő 22-es busz sem maradt ki az áldásból.

Szeleczky Csaba káplán elmondta, hogy a járműáldás mintegy 10 éve lett szokássá településünkön, mióta Kristóf atya itt elkezdte működését.

?Az áldás kegy, ami emlékeztet bennünket, hogy a Jóisten velünk van? ? summázta véleményét egy fiatal apuka, karján kislányával.

 

Szabó Tibor Mihály

 

A járműmegáldáson készült további fotók megtekintéséhez kattintson ide!

A Buda Környéki Televízió által készített összeállítás megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Kapcsolódó cikkek:

Budakesziről származó papok

Lelkészek Makkosmárián

Plébánosok Budakeszin

Megosztom a cikket