Járda épül a Temető utcában

Saját hivatali keretéből áldozott, a forgalmas Temető utcai járdaszakasz megépülésére dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere.

 

Budakeszi egyik legzsúfoltabb közlekedési útvonala a Temető utca, amelynek forgalmához méltatlanná és balesetveszélyessé vált a kissé besüllyedt, elhasználódott járdaszakasz, amelyen a gyalogosok kénytelenek voltak közlekedni. A város régóta szerette volna megoldani ezt a problémát.

 

– Nemcsak polgármester vagyok, hanem a 7. számú választókerületnek az egyéni képviselője is, amelyhez a Temető utca is tartozik – mondta a városvezető, dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia. Hozzátette: az azon sétáló gyalogosok biztonságának érdekében is szívügyének tartja a nevezett járdaszakasz rendbe tételét. A felújítás a Vásárhelyi Pál utcától egészen a Keszi-ligetig húzódó szakaszra terjedt ki.

 

A nagy kihasználtságra való tekintettel a munkálatok is rohamtempóban folytak: amit reggel felbontottak a BVV, azaz a Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. dolgozói, azt estére már le is fedték az új burkolattal. Mint a polgármester tájékoztatott, a projekt a járdafelújítási programon kívül megvalósuló beruházás, amelyet a városvezető saját keretéből finanszírozott.

 

– Fontosnak tartom, hogy a polgármesteri keret nagy része minden évben felújításokra fordítódjék, így lesz ez az idén is – tudtuk meg a polgármester asszonytól. A mostani projekt részeként került sor a Temető utca-Vásárhelyi Pál utca sarkán lévő lépcső akadálymentesítésére, ami mostanáig sok nehézséget okozott a babakocsival vagy kerekes székkel arra közlekedő polgároknak.

 

bgy

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket