Itt az Odaadó Program!

Az időseket segítik Tudástárral, hasznos információkkal, szolgáltatáskeresővel.

Az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Civilút Alapítvánnyal, amely kidolgozta az Odaadó Programot. A program célja az aktív és független időskor lehetőségének biztosítása és gondoskodó, az idősek felé törődéssel forduló Odaadó Közösség kialakítása. Az interneten elérhető www.odaado.hu oldal ezt segíti. A praktikus tanácsok és hasznos információk mellett az oldalon egy szolgáltatáskereső is működik: odaadó, az idősek felé törődéssel forduló vállalkozásokat, cégeket, intézményeket és civil szervezeteket lehet találni.

Egyre több idős ember használja az internet nyújtotta lehetőségeket. Ezért a Civilút Alapítvány egy olyan programot dolgozott ki, amely az online térben is segíti az idősebbeket. A www.odaado.hu weboldal egyik hiánypótló szolgáltatása, hogy összeköti az idős embereket és a magukat megbízhatónak, odaadónak valló vállalkozásokat, szolgáltatókat, intézményeket.

Az önkormányzat számára is fontos az idősek támogatása, ezért együttműködési megállapodást kötött a Civilút Alapítvánnyal. Ennek keretében az alapítvány segítséget nyújt az önkormányzati intézményeknek, a helyi idősgondozásban résztvevőknek, a civil és egyházi szervezeteknek, valamint a vállalkozóknak, hogy megismerjék az odaado.hu weboldalt. A továbbiakban Odaadó Követek mentorálásával is segítik majd a projektet.

Hogyan működik az Odaadó Program? A www.odaado.hu weboldalon, az ingyenes regisztráció után az iparos szakemberek, vállalkozók, intézmények, civil szervezetek létrehozzák saját profiljukat, bemutatva az általuk kínált szolgáltatásokat. A felhasználók, azaz az idősebb emberek pedig ezen profilok alapján tudják megkeresni a számukra megfelelő vállalkozót, szolgáltatót. Éppen ezért az Odaadó Magyarország első olyan közösségi, szolgáltatói online „piactere”, ahol kifejezetten a szeniorok érdekeit, értékeit és igényeit tartják szem előtt.

A portál hitelességét az az értékelő rendszer biztosítja, amelyen keresztül a felhasználók személyesen értékelik a szolgáltatások megbízhatóságát, színvonalát és ár-érték arányát. Ezzel segítik a többi felhasználó döntését a legjobb szolgáltató kiválasztásához. Az értékelő rendszer a szolgáltatók számára is fontos visszajelzés a munkájukról, odaadásukról.

Az Odaadó ugyanakkor nem pusztán felhasználóként, a szolgáltatások igénybe vevőjeként számít a szenior korosztályra. Az oldalon ők is jelezhetik, ha tudásukat, szakmai ismereteiket, tapasztalataikat átadnák másoknak akár önkéntes alapon vagy éppen jövedelemszerző tevékenység formájában.

Már önmagában az is nagy segítséget jelent, ha az idős emberek egyszerűen meg tudják keresni a számukra megfelelő szakembereket, de az Odaadó Program ennél többet is kínál. A Tudástárban számos témában megbízható és hasznos információkat olvashatnak. Megtalálhatók itt praktikus tanácsok az egészségmegőrzéshez, könyvajánlók és jogi tanácsok is.

Az Odaadó Program célja, hogy a weboldal segítségével létrejöjjön egy olyan Odaadó Közösség, amelynek a tagjai gondoskodó szemlélettel, törődéssel fordulnak egymás és az idősek felé is. Minél többen megismerik és használják az oldalt, annál erősebb lesz ez a közösség, amely az odaadásra épül.

Budakeszi Hírmondó 2022 július

 

Megosztom a cikket