Ingyenes korcsolyapálya Budakeszin

Budakeszi Város Önkormányzata régóta fontolgatta korcsolyapálya kialakítását városunkban. A gyermekek nagy örömére végre adódott olyan pályázati forrás, melyből ingyenes, négy évszakos, két hónapig üzemelő korcsolyapályát alakítottak ki az Erkel Ferenc Művelődési Központ udvarán.

 

 

 

Emberi Erőforrások Minisztériumánál nyert pályázatnak és Budakeszi Város Önkormányzatának köszönhetően felállítottak egy négy évszakos korcsolyapályát, amely ingyenesen látogatható mindenki számára. A helyszínen, térítés nélkül korcsolya is bérelhető.

 

 

A pályaátadás ünnepélyes keretek között történt. Városunk polgármestere nyitóbeszédében elmesélt egy kedves történetet Fekete István gyermekkorát idézve, amikor a befagyott állóvízen korcsolyázó kisfiú alatt beszakadt a jég, és ő csurom vizes lett.

 

 

Itt most, az átadott korcsolyapályán nem kell attól tartani, hogy beszakad, hiszen nem jégből, hanem műanyagból van, és a korszerű technikával kialakított felületen még az sem tudna beszakadni, aki nagyon akarna.

 

 

 

 

?Mi az, ami mégis közös, ami változatlan azóta is? A csúszás, a suhanás öröme. A közös játék, a kipirult arcok, az egészséges mozgás, szerencsénkre jó időben. Ezekért az örök, korcsolyapályán átélt örömökért építettük, alakítottuk ki ezt a szép pályát, nemcsak a gyermekeknek, hanem a felnőtteknek, idősebbeknek egyaránt.

 

 

 

 

Az elkövetkezendő két hónapra számos programot terveztünk, lesz jéghoki verseny az iskolák között, hétköznap délelőtt az iskolások csúszhatnak a testnevelésóra keretében, hétköznaponként délutántól este nyolcig bárki, ingyenesen korizhat. Szombatonként este kilencig látogatható a pálya, lesz jégdiszkó, Rojtos táncház, filmvetítés és sportközvetítés? ? nyilatkozta dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, aki dr. Csenger Zalán Zsolt országgyűlési képviselővel együtt avatta fel a pályát, és vágta át a nemzeti színű szalagot.

 

 

 

 

A korcsolyapályát a gyermekek azonnal birtokba vették, a szülők, nagyszülők pedig a Kyruszaurusz Rock Band élőzenei előadását élvezve csodálhatták a gyermekek önfeledt korizását. Az est további részérben DJ Árpi szórakoztatta a közönséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

2013. április 19-étől – június 20-áig

 

hétfőtől péntekig 12.00-20.00 óráig,

 

szombatonként 12.00-21.00 óráig.

 

Korcsolyacipők a helyszínen INGYEN bérelhetők.

 

 

Balczó Kornélia

 

Fotógaléria megtekintése itt.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:


Megosztom a cikket