7 elsős osztály, 160 diák a SZIÁ-ban

A Széchenyi István Általános Iskolába rekordszámú kis, jövendőbeli elsőst írattak be szülei. 160 kisdiák elhelyezése bizony nem könnyű feladat, új tanterem kialakítása is szükségessé válik. Ez is bizonyítja azt, hogy városunknak egyre égetőbb szüksége lenne iskolabővítésre, korszerűsítésre. A demográfiai adatok szerint a következő évben is magas létszámokra számíthatunk.

 

 

A beíratott tanulókat az iskolavezetés igyekszik az igények figyelembe vételével osztályokba sorolni, egyetlen diákot sem kellett elutasítanunk. Lehetőségünk sem lenne rá, hiszen mint körzetes iskolának kötelezően fel kell vennünk a Budakeszin élő családok gyermekeit. Kérvényeztem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól, hogy az eredetileg tervezett hat helyett hét első osztályt indíthassunk. Erről meg is született a döntés, szeptembertől hét elsős osztályunk lesz. Indulhat német nemzetiségi nyelvoktató, nemzetiségi két tanítási nyelvű, angol két tanítási nyelvű és négy általános tantervű osztályunk. Az oktatáspolitika ? felismerve a szükségességét ? kötelezően beemelte az alsós órák közé a SZIA-ban már régóta emelt szinten tanított művészeti tartalmakat: a néptánc-, az ének-, a rajz- és drámaórákat. Az általános tantervű osztályokban továbbra is emelt óraszámmal tanítjuk ezeket  a tantárgyakat.

Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben a tanévben is csökkent a más, környékbeli iskolát választó szülők száma. Köszönhető ez a gazdag irányultsági választékunknak, valamint a jól felkészült pedagógusoknak.

Egy iskola életében a tavasz nemcsak a tanévzárásra való felkészülést jelenti, hanem elkezdődik a következő tanév előkészítése is. Nyáron majd csinosítjuk a környezetet, berendezzük a tantermeket, mindent megteszünk, hogy a kis elsősöket fogadni tudjuk. Már nagyon várjuk őket!

 

Czifra Zsuzsanna

igazgató

 

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket