?Nem az a fontos az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal?

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Idén Gergely Róbert EMeRTon-díjas magyar színész, énekes és Némedi-Varga Tímea színésznő műsorával tarkított délutánt tartottak Budakeszin az idősek világnapja alkalmából.

 

Dr. Csutoráné dr. Nagy Ottilia, Budakeszi polgármestere köszöntötte a megjelenteket. ?A köszönetnyilvánítás és a megbecsülés napja ez. Szüleink, nagyszüleink áldozatos, mindennapi munkájának köszönhető.?

Az a korosztály, akit ma ünnepelünk, kevésbé használja a facebook-ot. A polgármester asszony azonban itt talált egy kedves idézetet: ?Ha eljön majd a nap, amikor majd öregnek látsz, légy hozzám türelmes (?) Jussanak eszedbe azok a pillanatok, amikor én tanítottalak rendre. Ha beszélek Hozzád, és sokszor elismétlem ugyanazt, kérlek, ne szakíts félbe.?

A mai, rohanó világban sokszor megfeledkezünk alapvető kötelességeinkről. Mindig próbáljunk időt szakítani szüleinkre, nagyszüleinkre, tágabban a város idős korúira.

Az önkormányzat ? lehetőségeihez képest ? segíti az időseket. Harmincketten vettek részt a kormány által hirdetett üdülési akcióban. Az önkormányzat ? a két helyi gimnázium aktív részvételével ? számítógépes tanfolyamot szervezett a város időseinek.

Idén június 3-án megalakult a Budakeszi Idősügyi Tanács, amely segíti az önkormányzat idősekkel kapcsolatos munkálatait. A szervezet elnöke Farkas László.

A tél közeledtével megindult a szociális tűzifa program, a Híd Családsegítő várja a rászorultak jelentkezését.

Az önkormányzat igyekszik megtalálni azt a pozitív energiát, jóságot, szeretetet, ezért az idősek világnapjára meghívta Gergely Róbert színművész urat, illetve Némedi-Varga Tímea énekesnőt, hogy szórakoztassák városunk időskorúit.

A művésznő gyanútlanul, nézőként érkezett Budakeszire, egyszer csak Gergely Róbert a színpadra hívta. A művész úr persze ezt előre eltervezte?

Gergely Róbert elmondta, hogy boldogan jöttek városunkba. A nagyszüleinktől hallhattuk ezeket a dalokat. ?A mi feladatunk, színészeknek, hogy ezeket a régi dalokat ápoljuk, vigyük tovább? ? vallotta Gergely Róbert.

A most futó műsorokról elmondta: nagy sikerrel játsszák a Bőröndmese című előadásukat óvodásoknak. Felnőtteknek ajánlható a Nejcserés támadás című előadás, amely, úgymond, fetrengős-röhögős kategória. Nemcsak a közönség, hanem a színészek is remekül érzik magukat az előadások közben. A felnőtteknek kiváló szórakozás a Francia négyes című produkció.

A műsor végén Gergely Róbert és Némedi Varga Tímea megénekeltette a nagyérdeműt.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket