Idősek karácsonya, családias hangulatban

Együtt karácsonyoztak, pontosabban közösen készültek Jézus születésének ünnepére Budakeszi nyugdíjasai az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A rendezvény családias hangulatát ezúttal is a város óvodásainak és iskolásainak kedves ünnepi műsora biztosította. Jó volt együtt látni a település több generációjának tagjait a karácsonyi díszbe öltözött intézményben.

 

– A karácsony nem a minél több és drágább ajándéktól és külsőségtől lesz szép, bensőséges, boldog, hanem attól, hogy jobban odafigyelünk egymásra, kedvesebbek vagyunk és kifejezzük egymás iránti szeretetünket – kezdte köszöntőjét dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester. Egy kortárs amerikai írónőt idézve a városvezető – többek között – a hálából fakadó örömöt, az igazi szenvedély tiszteletre méltó erejét, szabadságot, békét, bölcsességet, együttérzést, a szív szemével látó szeretetet kínálta hallgatósága jelképes karácsonyfája alá.

 

A polgármester asszony után Somlóvári Józsefné tanácsnok köszöntötte a megjelenteket.

 

– Sokan eljöttek a 92 tagot számláló Fenyőgyöngye Nyugdíjas Klubból erre az ünnepségre – tájékoztatott Arányi Imréné, a klub vezetője. Mint mondta, hálásak a mostanihoz hasonló színvonalas városi nyugdíjas karácsonyokért, amire minden évben szívesen eljönnek, bár saját klubjukban is megünneplik Jézus születésének napját. A klubvezető arról is beszámolt, hogy már most készülnek a klub fennállásának 45. évfordulójára, amelyet jövőre ünnepelnek.

 

A huszonkét éve működő Borostyán Nyugdíjas Klubot vezető Mészáros Árpádné valamennyi eddigi közös karácsonyra szívesen emlékezik, hisz minden évben sikerül családias hangulatot varázsolni az esemény köré. Mint említette, klubtársai ilyenkor, karácsony táján kicsit úgy viselkednek, mint a gyerekek, repesve várják az ünnepet, a meglepetéseket.

 

– Immár két esztendeje elhozzuk a nyugdíjasok városi karácsonyára az összes önkormányzati óvoda, az általános iskola, a két középiskola és a zeneiskola növendékeit, afféle generációs találkozó jegyében – indokolta a családias hangulatot dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia. A polgármester hangsúlyozta: a város egész társadalmának élete a helyi szépkorúak munkájára épül, amit nem lehet elég alkalommal megköszönni nekik. A karácsony kiemelkedő alkalom a megbecsülés kifejezésére.

 

bgy

Fotógaléria itt.

Buda Környéki Televízió felvételének megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket