I. Budakeszi Mezitlábas Művésztelep

Dr. Győri Ottilia polgármester köszöntötte az I. Budakeszi Mezitlábas Művésztelep résztvevőit és a megnyitón megjelent vendégeket.
Úgy fogalmazott:

“Az első Budakeszi Mezítlábas Művésztelep megnyitóján az első jogos kérdés, hogy miért „mezítlábas”? Azért, mert jelzi, hogy egy reményteli indulásról, egy egyszerű, puritán keretek közt zajló kezdeményről van szó. Egy első lépésről, ami szerencsés esetben maradandó nyomot hagy, messzire vezet Budakeszi kulturális életében.
Miért fontos ez nekünk? Azért, mert fontosnak tartjuk a helyi művészek, az alkotói tevékenységük támogatását.
A Városháza épületében ma megnyílt Budakeszi Mezítlábas Művésztelep megalapításának célja, hogy támogassuk új alkotásoknak a létrejöttét. A Keszi-Art Egyesület és Budakeszi Város Önkormányzata együttműködésével létrehozott Budakeszi Képző- és Iparművészeti Gyűjtemény műtárgy anyagának gyarapítását is szolgálja a művésztelep. És fontos a művészek közötti szakmai kapcsolatok erősítése, egy új közösségi- kulturális színtér létrehozása is ezáltal.
Bízunk benne, hogy Budakeszi közönsége jószívvel fogadja a művészeket, és alkotásaikat. Az itt készült műveket a későbbekben egy kiállításon mutatjuk majd be. A csütörtöki nyílt napot azért hirdetjük meg, hogy a budakeszi lakosok láthassák, milyen művek, új alkotások születtek itt egy hét alatt a mi városunkban.
Az egy héten át tartó rendezvényt a megalakulásának 10 éves évfordulóját ünneplő Keszi-Art Egyesülettel együttműködve szerveztük. Köszönöm az együttműködést!”

– fogalmazott a polgármester.
Dévényi János festőművész, a Keszi-Art Egyesület elnöke megnyitó beszédében megköszönte az önkormányzat támogatását, és a lehetőséget, hogy itt a Városháza kiemelt termében, nyugodt és szép környzetben alkothatnak a budakeszi művészek.
A megnyitón közreműködött a Sattwanita&Elf zenei társulat, melynek tagjai: Mihók Anita gitár, ének (Samsara Boulevard), Schrenk Judit Sattwa, ének és ütős hangszerek (Samsara Boulevard), és Papp Gergő, dob, ütős hangszerek, a nagyszénászugi Elf Playground alapítója.

facebook.com

Megosztom a cikket