Hőség – Szombatra piros figyelmeztetés

Szombatra a hőség miatt 12 megyére és a fővárosra a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki a meteorológiai szolgálat. Az ország többi részén narancssárga figyelmeztetés lesz érvényben.

 

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzése szerint a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten lesz érvényben. Ezeken a területeken 27 Celsius-fok feletti napi középhőmérséklet várható.

Az ország többi területén is tartósan 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Így Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Emellett az UV-sugárzás maximuma is elérheti a nagyon erős szintet.

Az előrejelzés szerint szombaton derült, napos, csapadékmentes idő várható. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 13 és 20 fok között alakul. Napközben 32-37 fokig melegedhet a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban erősödik a nappali felmelegedés. Az országos tiszti főorvos péntektől hétfő éjfélig hőségriasztást rendelt el.

 

Forrás: MTI

Megosztom a cikket